Officiele opening Kerstflora op Landgoed Keukenhof

10/12/2009 09:46

Stichting Kasteel Keukenhof

Op Landgoed Keukenhof is gisteren de Kerstflora officieel geopend. De Kerstflora is een proef voor volgende jaren. De bedoeling is volgend jaar elk seizoen apart in het zonnetje te zetten. Van november tot en met januari staat het hele Landgoed in teken van de Kerst, waar de Kerstflora een grote rol in speelt.

Het is een show van snij- en bolbloemen, waarbij kwekers ervoor zorgen dat deze bloemen, die normaal gesproken pas in het voorjaar in bloei staan, in november al bloeien.

Na een mooie toespraak van Dhr. Hollander, voorzitter van Raad van Bestuur van Stichting Kasteel Keukenhof, werd de Kerstflora officieel geopend door wethouder Brekelmans van de gemeente Lisse. Hij sprak mooie woorden over het kasteel en het Landgoed en noemde het zelfs een sprookje.

Het traditionele lintje om door te knippen was ditmaal vervangen door een stekker. De vraag aan wethouder Brekelmans om de stekker in het contact te steken en daarmee de Kerstflora geheel te verlichten.

De Kerstflora is nu onderdeel van Kerst op Keukenhof, een kerstevenement wat bestaat uit een kerstmarkt, ijsbaan, openstelling van het kasteel en de Kerstflora zelf. Dit evenement vindt plaats van 10 t/m 13 december 2009.

Voor de mensen die geen tijd hebben om de Kerstflora tijdens het evenement te bezoeken, blijft de Kerstflora tot en met 17 december nog geopend. De Kerstflora is dagelijks geopend van 11:00 - 19:00 uur.

Meer informatie over "Kerst op Keukenhof" is te vinden via de website van het landgoed: www.kasteelkeukenhof.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kasteelkeukenhof.nl