Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 10-12-2009

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN een automobilist raakte op woensdag 9 december zijn rijbewijs kwijt omdat hij te veel had gedronken.

Rond 12.20 uur controleerden agenten een 66-jarige automobilist uit IJsselstein op de Prof. Dr. Ornsteinlaan. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 590 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Agenten vinden gewonde man

NIEUWEGEIN Agenten hebben in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 december naar een vermiste man gezocht. Hij werd gewond aangetroffen.

Rond 02.30 uur belde een vrouw naar de politie. Zij meldde dat haar 44-jarige man uit Nieuwegein rond 23.30 uur hun hond uit was gaan laten en dat hij nog steeds niet terug was. Familieleden hadden al een zoektocht ingesteld, maar hadden hem daarbij niet aangetroffen.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de Nieuwegeiner rond 03.10 uur aan op de Zuidstedeweg. Hij bleek een hoofdwond te hebben en verklaarde met de hond te zijn gevallen. De agenten brachten hem voor onderzoek naar het ziekenhuis en stelden zijn vrouw op de hoogte. Zij kwam naar het ziekenhuis toe.

Gestolen

VIANEN Agenten hielden op woensdagavond een jongen aan omdat hij in het bezit was van een gestolen laptop.

Rond 19.45 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw zich op de Rietkamp bevond en dat zij een verdachte van een inbraak aan kon wijzen. Ter plaatse spraken zij met een 38-jarige vrouw uit Vianen. Zij wees hen op een 13-jarige jongen uit Vianen die op dinsdag 8 december in haar woning zou hebben ingebroken. Agenten hielden de jongen aan en gingen met hem naar zijn ouderlijke woning. Daar troffen zij de laptop aan die bij de inbraak was gestolen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zet het onderzoek naar hem en eventuele medeverdachten voort.