Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 10-12-2009

Bushalte

MAARSSEN Op woensdagavond 9 december werden twee verdachten aangehouden omdat zij kennelijk een bushalte wilden vernielen.

Rond 20.30 uur meldde een getuige dat twee jongens op de Amsterdamsestraatweg met vuurwerk een bushokje probeerden te vernielen. Agenten gingen ter plaatse en troffen één van de verdachten, een 15-jarige jongen uit Maarssen, nog bij de bushalte aan. Hij werd aangehouden. Zijn maatje bleek in de richting van Maarssen te zijn weggefietst en ook deze jongen, eveneens 15 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd aangehouden. Het bushokje bleek niet door het vuurwerk te zijn vernield.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn verhoord. Zij bekenden vuurwerk naar het bushokje te hebben gegooid. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en het verbaal is voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Woningoverval

OUDEWATER Een bejaarde vrouw werd aan het einde van woensdagmiddag 9 december in haar woning overvallen.

Rond 17.40 uur werd op de Wijngaardstraat bij de woning van een 86-jarige vrouw aangebeld. Zij deed open, waarna een man haar woning binnendrong en haar met een steekwapen bedreigde. Toen het slachtoffer om hulp schreeuwde, vertrok de verdachte zonder buit.

De verdachte was een man van 20-25 jaar met een normaal postuur. Hij droeg een wollen mutsje en een zogenaamde PLO-sjaal. Hij sprak met een licht buitenlands accent.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Wijngaardstraat hebben gezien of hem menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsverlichting

HARMELEN De politie heeft op woensdagochtend van 07.00 uur tot 08.15 uur een fietsverlichtingscontrole op de Haanwijk en de Dorpsstraat. Dertig fietsers hadden hun voor- en/of achterverlichting niet in orde en werden bekeurd.

Ramkraak

MIJDRECHT In de vroege ochtend van donderdag 10 december werd een ramkraak gepleegd.

Rond 03.30 uur kreeg de politie de melding dat er een ramkraak werd gepleegd bij een kledingwinkel aan de Dorpsstraat. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Een agent zag een blauwe stationwagen wegrijden, waarbij de auto tegen een metalen paal aanreed, maar desondanks zijn vlucht kon voortzetten. De verdachte(n) wisten te ontkomen. Uit de winkel bleek kleding te zijn gestolen.

Aan getuigen die in de nachtelijke uren in Mijdrecht of in de omgeving daarvan iets verdachts hebben gezien dat met de ramkraak te maken zou kunnen hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.