Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 10-12-2009

Onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 december een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 26-jarige man uit Nieuwegein werd omstreeks 04.05 uur op de Wittevrouwensingel aan de kant gezet en gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 640 ug/l uit. De Nieuwegeiner kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Vrouw met valse creditcards aangehouden

UTRECHT Op het Gildenkwartier heeft de politie woensdagmiddag een vrouw aangehouden die in het bezit was van vervalste creditcards.

De politie werd omstreeks 15.45 uur gebeld door personeel van een winkel aan het Gildenkwartier. Men had het vermoeden dat een vrouw met valse creditcards wilde betalen. Ter plaatse troffen agenten een 26-jarige vrouw uit Maleisië aan. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hier bleek dat zij in het bezit was van 5 creditcards en twee paspoorten allen op haar naam. Inmiddels had de vrouw al voor ruim 1000,- aan artikelen gekocht. Uit onderzoek bleek dat in ieder geval één van de paspoorten vals was. De vrouw werd ingesloten voor verder onderzoek.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Mereveldseweg vond woensdagmorgen een aanrijding tussen een fietser en een auto met aanhanger plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Een 61-jarige man uit Houten fietste omstreeks 08.45 uur over de Mereveldseweg. Plotseling werd de man aangereden door een bestuurder van een bestelauto met aanhanger. Het slachtoffer viel op de grond en raakte gewond. De bestuurder van de bestelbus reed door. De politie ging op onderzoek uit en trof de 60-jarige bestuurder uit Wijk bij Duurstede bij een vereniging aan de Krommerijn aan. De man wist niet dat hij een fietser had geraakt en bood zijn excuus aan en werkte volledig mee. De fietser moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Vuurwerk

UTRECHT Op de Evenaar heeft de politie woensdagavond een man bekeurd omdat hij vuurwerk aan het afsteken was in zijn tuin.

Tijdens de surveillance zagen agenten vanuit een tuin aan de Evenaar dat er vuurwerk werd afgestoken. De agenten belden bij de woning aan en vroegen de 39-jarige bewoner uit De Meern naar het vuurwerk. De man gaf aan dat hij het vuurwerk had gehad en het wilde uitproberen. Hij kreeg en bekeuring van de agenten.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een kelder aan de Oudegracht heeft de politie woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks

17.30 uur in een kelderwerf aan de Oudegracht een hennepkwekerij aangetroffen. In een ruimte stonden ruim 210 planten. Alle planten en de complete apparatuur werden in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar van de kwekerij is.

Verkeerscontrole

UTRECHT De verkeerspolitie heeft op vier plaatsen in en rondom de stad snelheidscontroles gehouden.

De controles werden uitgevoerd op de Karl Marxdreef, Norbruislaan, Biltstraat en de Laan van Maarschalkerweerd. In totaal controleerden de politie 12.800 voertuigen. Voor 3111 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Zeven bestuurders konden hun rijbewijs inleveren omdat zij meer dan

50 km/u te hard reden.