Dura Vermeer


Hoofddorp - 10 december 2009

ProRail CO2-bewust certificaat niveau 3 toegekend aan Dura Vermeer Divisie Infra

In het kader van het CO2-reductieprogramma van spoorwegbeheerder ProRail heeft Dura Vermeer Divisie Infra zich gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-prestatieladder.

De CO2-prestatieladder is een door ProRail ontwikkeld instrument om de bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen uit te dagen en te stimuleren hun eigen CO2-productie te kennen en te verminderen. Hoe beter de CO2-prestatie van een bedrijf, hoe hoger de positie op de CO2-prestatieladder. Het niveau dat een bedrijf heeft bereikt in het verminderen van zijn CO2-uitstoot vertaalt zich in een `gunningvoordeel'. Hoe hoger het niveau op het certificaat, hoe meer voordeel het bedrijf krijgt bij de gunningafweging. In het geval van de Divisie Infra betekent niveau 3 een (fictieve) korting van 4 procent op de inschrijfprijs voor ProRail werkzaamheden.

Op de CO2-prestatieladder zijn zes niveaus te behalen, opklimmend van 0 naar 5. Per niveau krijgt een bedrijf aan de hand van een vaste set eisen een plaats op de prestatieladder, waaronder inzicht in de eigen carbon footprint, de eigen doelstelling ten aanzien van CO2-reductie, transparantie over de wijze van communicatie en de mate waarin een bedrijf met collega-bedrijven samenwerkt op het gebied van CO2-reductie.

Dura Vermeer geeft met de beoogde CO2-reductie mede invulling aan de wijze van maatschappelijk ondernemen, het vergroten van de gunningkansen en een vermindering van het energieverbruik en de bijbehorende energiekosten. Het streven is om de CO2-reductie inspanningen verder vorm te geven zodat de positie van de divisie Infra op de CO2-prestatieladder verder zal stijgen en de bewustwording bij medewerkers zal groeien.