Gemeente Hilversum

Zicht op vervolg voor HOV tussen Hilversum en Huizen

publicatiedatum: donderdag 10 december 2009

In het Gooi hebben alle colleges van burgemeester en wethouders uitgesproken dat zij nog steeds voorstander zijn van een snelle en betrouwbare openbaar vervoerverbinding tussen Huizen en Hilversum (HOV). De HOV-verbinding is onmisbaar om automobilisten een alternatief te bieden en het Gooi bereikbaar te houden. Hilversum trekt samen op met de andere Gooise gemeenten en de provincie Noord-Holland, om de knelpunten die er nog zijn op te helderen.

Afgelopen juni heeft een aantal gemeenteraden geen besluit genomen over het voorkeurstracé van de HOV, omdat nog veel zaken onduidelijk waren. De komende periode worden verschillende knelpunten onderzocht. Zo wordt gekeken naar een zo goed mogelijke ruimtelijke inpassing en naar de mogelijkheden voor verrailing van de tracés. Ook worden de vervoerscijfers nogmaals onder de loep genomen en aan een second opinion onderworpen. De HOV `t Gooi wordt ook in breder perspectief bekeken in relatie tot een toekomstige openbaar vervoerverbinding Almere-Utrecht.

De komende maanden worden meningen en suggesties van belangengroeperingen, omwonenden en raadsleden verzameld. Daarna vinden workshops plaats met deskundigen, bewonersgroepen en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties om aan oplossingsrichtingen te werken. Wanneer alle onderzoeken gereed zijn, wordt het in de zomer aan de gemeenteraad voorgelegd. Op de website www.hovinhetgooi.nl staat alle informatie over de HOV `t Gooi.