Eneco

Directiewisseling bij Joulz

Jan Bekkers wordt opgevolgd door Ronald van Peperstraate

Rotterdam, 10 december 2009 - Jan Bekkers, Directeur Joulz, onderdeel van Eneco, neemt per 1 januari 2010 afscheid van het Rotterdamse energiebedrijf. Bekkers gaat na een dienstverband van bijna 10 jaar zijn loopbaan buiten het energiebedrijf voortzetten.

Bekkers begon bij Eneco in 2000 als regio-directeur van het energiebedrijf in Noord Holland. In 2003 werd hij directeur van dochteronderneming CityTec. In 2006 werd hij operationeel directeur Infra en per mei 2007 directeur Infra. In zijn functie van directeur Infra was het introduceren van Joulz (de nieuwe naam van Eneco's infrabedrijf vanaf begin 2009) op de markt met een nieuwe naam en de nieuwe commerciële positie zijn belangrijkste aandachtsgebied.

Per 1 januari 2010 is Ronald van Peperstraate (44) benoemd tot Directeur Joulz. Van Peperstraate bouwt de positie van Joulz verder uit tot een commercieel zelfstandig bedrijf.

Van Peperstraate studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en werkte onder andere bij Stork, de Koninklijke BAM Groep en Cegelec in directie functies. Hij leidde op basis van deze functies de organisaties naar een hoger plan door herstructureringen door te voeren voor wat betreft marktpositie en organisatiestructuur. Hij werkt graag in een bedrijfsomgeving met ondernemerschap en hij is bekend met de aannemerswereld. Bron: Eneco