Gemeente Purmerend

Hoornselaan tijdelijk afgesloten

10 december 2009

Drempels vergroten veiligheid - De Purmerendse Scholen Groep (PSG) gebruikt sinds kort het voormalige gebouw van het Regio College. Hierdoor is het nog drukker met leerlingenverkeer op de Hoornselaan. Om de veiligheid van overstekende leerlingen te vergroten, begint de gemeente op maandag 14 december met het aanleggen van verkeersremmende drempels. De Hoornselaan is daarom tot en met 18 december afgesloten.

Omleiding
Vanaf maandag 14 tot en met vrijdag 18 december is de Hoornselaan (tussen de rotonde Hoornselaan/Burg. D. Kooimanweg en de A. Poelmanstraat) afgesloten voor doorgaand verkeer, behalve voor voetgangers en fietsers. Verkeer vanaf de Kooimanweg en de Van IJsendijkstraat wordt omgeleid via de Kooimanbrug naar de Purmersteenweg. Verkeer vanuit de binnenstad wordt omgeleid via de Purmersteenweg over de Kooimanbrug naar de Burg. D. Kooimanweg.

Drempels en middengeleider
Op de Hoornselaan komt een 30 km-zone. Aan twee kanten wordt er een (busvriendelijke) drempel geplaatst en een middengeleider. Maandag 14 december begint de firma Ooms met de werkzaamheden.

Schoolbrug
In 2010 komt er een schoolbrug (Traverse) tussen het gebouw van het Jan van Egmond College en het voormalige gebouw van het Regio College aan de J. Naberstraat. Tot die tijd neemt de gemeente deze tijdelijke verkeersmaatregelen.