Gemeente Helmond


Stil asfalt op de N279 in voorjaar 2010

Om de geluidsoverlast te verminderen, krijgt de N279/Wolfsputterbaan een stille asfaltlaag op het gehele traject in de gemeente Helmond.

Ook worden de voegovergangen op de bruggen en viaducten die nu nog veel lawaai veroorzaken vervangen.

Speciale dunne asfaltlaag

Stil asfalt bestaat uit een speciale dunne asfaltlaag. Als dit bij slecht weer (regen, hitte of vorst) wordt aangebracht, is de kans groot dat deze laag binnen korte tijd gaat scheuren of loslaat. De weg zal dan gerepareerd moeten worden, met opnieuw wegafsluitingen tot gevolg.

Opgeschoven naar het voorjaar

Het was de bedoeling dat het aanbrengen van het stil asfalt nog dit jaar zou beginnen. De weersomstandigheden werken echter niet mee. Eerst viel er te veel regen en inmiddels zijn we te dicht gekomen bij de periode dat er grote kans is op vorst. Wethouder Trix Houthooft-Stockx: De provincie en de gemeente hechten grote waarde aan minder geluidsoverlast voor de aanliggende wijken. Daarom willen we er voor zorgen dat er een kwalitatief goede stil asfaltlaag komt te liggen, die lange tijd mee kan. Het risico om halverwege geconfronteerd te worden met slechte weersomstandigheden willen we niet nemen. Daarom is besloten om de werkzaamheden op te schuiven naar het voorjaar van 2010.

Verdienste van de bewoners

Eén ding staat vast: er komt stil asfalt op de N279. Dat gaat niet veranderen. Wethouder Trix Houthooft-Stockx: Dat de weg wordt aangepakt, is ook een verdienste van de bewoners zelf. Met vertegenwoordigers van Brouwhuis, Rijpelberg, Dierdonk en Helmond-Noord hebben we met de gedeputeerde het probleem met succes aangekaart. De gemeenteraad heeft vervolgens budget beschikbaar gesteld voor het gemeentelijke deel van de weg.

Meer informatie volgt

Als er begin 2010 meer duidelijkheid komt over wanneer de werkzaamheden beginnen, leest u dit op informatiepagina's van de gemeente in weekblad De Trompetter. Wilt u volledig op de hoogte blijven? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief per e-mail.
* Aanmelden nieuwsbrief