Gemeente Giessenlanden


Graafwerkzaamheden

De Nederlandse bodem ligt vol met kabels en leidingen. Om graafschade te voorkomen en de veiligheid van de graver en de directe omgeving te bevorderen, heeft het Ministerie van Economische Zaken het initiatief genomen tot de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION), beter bekend als de âGrondroerdersregelingâ. Deze wet is op 1 juli 2008 in werking getreden.

Het Kadaster is door het Ministerie van Economische Zaken aangewezen als uitvoerende dienst. Als intermediair regelt het Kadaster de informatie-uitwisseling over kabels en leidingen tussen netbeheerders en grondroerders.

Â

Gaat u uw tuin onderhanden nemen? Of wilt u een hekwerk plaatsen? Wanneer u hierbij gebruik maakt van bijvoorbeeld een graafmachine of een grondboor, betekent dit dat u een mechanische grondroering doet of laat doen. De wet verplicht u sinds 1 oktober 2008 om hiervoor een graafmelding te doen. Via 0800 0080 kunt u uw graafwerkzaamheden melden. U kunt dit eventueel ook via uw opdrachtnemer laten uitvoeren.

Â

Voor meer informatie kijk op www.kadaster.nl