Dienstenbond CNV

Nieuws

8 december 2009

Periodiek overleg Aegon

Tijdens het periodiek overleg bij Aegon is gesproken over de situatie bij Group Staff, de reorganisatie en het toepassen van het Sociaal Plan.

Zoals de medewerkers bij Group Staff weten gaat daar ook het een en ander veranderen. Er zullen centers ontstaan, waardoor de internationale afstemming beter zal verlopen, volgens de plannen. De OR van Group Staff zal daarvoor een adviesaanvraag ontvangen. De plannen om de Group Staff een aparte juridische entiteit te maken, los van Aegon Nederland, zijn vooralsnog stopgezet. Toch denkt Group Staff nog voldoende redenen te hebben om een eigen beloningssysteem op te zetten. Zij wil in nauwe samenwerking met CNV Dienstenbond, de andere vakorganisaties en medezeggenschap dit beloningssysteem ontwikkelen. De planning van de directie van Group Staff is dat het systeem ingaat op 1 januari 2011. Vakorganisaties hebben aangegeven er nog niet van overtuigd te zijn dat een apart beloningssysteem voor Group Staff noodzakelijk is. Daarom wordt in het eerste overleg tussen vakorganisaties, OR en directie in begin 2010 daar het eerste over gesproken.

De reorganisatie bij Aegon Intermediair en de loondienstorganisatie van Aegon Bank zal per 1 februari 2010 van start gaan. Voor medewerkers die dan boventallig worden zullen gebruik kunnen maken van het Sociaal Plan en dus van de bemiddeling door Capability. Afhankelijk van mate van bemiddelbaarheid zal de bemiddeling 4 of 6 maanden duren. De mate van bemiddelbaarheid wordt bepaald door wat is ingevuld op het intakeformulier door de medewerker zelf, door een door Capability ontwikkelde analyse bemiddelbaarheid, waarbij bijvoorbeeld opleiding, maar ook bijzondere vaardigheden, locatie enz. een rol kunnen spelen, maar ook door het gesprek dat de medewerker heeft met een adviseur. Iedere boventallige krijgt een eigen adviseur toegewezen. Samen met die adviseur wordt een plan van aanpak gemaakt, waarbij goed gekeken wordt naar de mogelijkheden van de betreffende boventallige. Iedereen krijgt dus een individueel plan van aanpak. Aegon zal zich niet bemoeien met dit traject. Iedere medewerker wordt dan ook vrijgesteld van het werk.
Als u onverhoopt een van de boventalligen bent en u vindt dat hier niet goed mee om wordt gegaan, dan kunt u dat melden bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl). Aegon beraadt zich nog op de vraag van de vakorganisaties of voor medewerkers die voor 1 februari 2010 zelf al wat anders hebben gevonden er een aanvullende afspraak gemaakt kan worden. Zelf kunt u voor die tijd, om u alvast te oriënteren, contact opnemen met ons loopbaanadviesbureau Kans via www.adviesbureaukans.nl.

Voor vragen of opmerkingen kunt u ook terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga via email i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl, of per telefoon 023 -56 51 052.