Gemeente Medemblik

Raadsvergadering 7 december 2009

De gemeenteraad heeft op 7 december vergaderd. De volgende voorstellen zijn zonder nadere discussie aangenomen:

o Verlengen zendmachtiging Radio Televisie West-Friesland o Verlengen subsidieregeling ten behoeve van bedrijfspanden op bedrijventerrein Overleek
o Vaststelling en overzicht voorzieningen onderwijshuisvesting 2010.

Op initiatief van Progressief West-Friesland (PWF) is uitvoerig gediscussieerd over de besluitvorming rond de realisatie van een zorgboerderij in Twisk. Dit leidde tot het aannemen van een tweetal moties waarbij de raad uitsprak:

o De zorgboerderij binnen 48 uur door een onafhankelijk keuringsbedrijf op brandveiligheid te laten keuren o Een onderzoek naar het door het college gevoerde bestuur te willen instellen.
Ten behoeve van dit onderzoek dat wordt uitgevoerd door een door de raad uit zijn midden in te stellen onderzoekscommissie zullen eerst regels worden opgesteld. Deze zullen nog ter vaststelling aan de raad worden aangeboden in de vorm van een verordening.

Vervolg raadsvergadering
De agenda kon wegens onvoldoende tijd niet worden afgerond. De vergadering is dan ook geschorst en wordt op 14 december vervolgd, aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis te Midwoud.

Verplaatsing vergadering commissie Grondgebiedzaken Als gevolg van het inlassen van een extra vergaderdatum voor de raad op 14 december wordt de voor die datum geplande vergadering van de commissie Grondgebiedzaken verplaatst naar dinsdag 15 december, aanvang 20.00 uur in de commissiekamer van het gemeentehuis van Midwoud.