Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 10-12-2009

Valse 50-eurobiljetten in omloop

HOOGEVEEN Meerdere middenstanders, horecabedrijven en sportkantines hebben de afgelopen weken in vooral Hoogeveen te maken gehad met valse 50 euro biljetten. Met deze bijna niet van echt te onderscheiden biljetten wordt voor een zeer gering bedrag iets gekocht waarna de dader met het echte geld verdwijnt. De politie adviseert bij twijfel over de echtheid het biljet niet aan te nemen of deze, indien mogelijk, op echtheid bij een bank te laten controleren. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de valse biljetten. Op de onderstaande site leest u nuttige tips over o.a. het herkennen van vals
geld: http://www.kvk.nl/veilig_ondernemen/uw_bedrijf_beschermen/geld_e n_betalen/vals_geld_herkennen/

Zakkenroller actief

ZUIDLAREN Een 74-jarige inwoonster van Zuidlaren werd dinsdagmiddag slachtoffer van zakkenrollen. Bij een winkel aan de Stationsweg ontdekte ze tijdens het afrekenen dat haar portemonnee uit haar tas gestolen was. Toen ze kort hierna bij de bank aan kwam om de bankpassen te blokkeren bleek dat de dader een groot bedrag had opgenomen. De vrouw bewaarde de pincode van de passen in haar portemonnee. (2009060285)

Hardleerse automobilist

HOOGEVEEN Een 42-jarige Hoogevener werd woensdagmorgen op de Buitenvaart bekeurd. De man liep tijdens een verkeerscontrole tegen de lamp want na onderzoek bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Na overleg met het OM kreeg hij een dagvaarding uitgereikt en moet zich binnenkort voor justitie verantwoorden. (2009060312)

Politie houdt winkeldievegges aan

HOOGEVEEN Dinsdagmorgen ontdekte een medewerker van een kledingzaak aan de Hoofdstraat dat twee dames gebruik hadden gemaakt van een paskamer en hierna waren vertrokken. In de paskamer trof hij na hun vertrek kledingkaartjes aan die er daarvoor nog niet lagen. De man trof de dames buiten in de omgeving aan en confronteerde ze met de diefstal. Ze toonden hierna voor ruim 100 euro aan niet afgerekende kleding. De man schakelde de politie in waarna de dames, 16 jaar uit Hollandscheveld en 25 jaar uit Fluitenberg, werden aangehouden. Tijdens het verhoor bekenden ze die ochtend bij nog eens twee zaken in Hoogeveen winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Hierbij werd make-up weggenomen. (2009060316)

HOOGEVEEN Een 50-jarige vrouw uit Pesse werd woensdagmorgen betrapt tijdens het stelen van een legging ter waarde van 4,50 bij een winkel aan de Hoofdstraat. Ze ging op de bon. (2009060281)

Onderzoek naar vechtpartij afgerond

EELDE De politie heeft het onderzoek naar de toedracht van een vechtpartij op 26 september afgerond. Vier verdachten zijn in dit onderzoek aangehouden. Het dossier ligt nu bij het Openbaar Ministerie.

Op zaterdagavond 26 september kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij op de Hoofdweg, ter hoogte van een supermarkt. Toen de politie daar arriveerde, bleken twee jongens uit Groningen en Wapenveld, 17 en 16 jaar oud, in elkaar te zijn geslagen door een groep jongens. De twee slachtoffers wilden echter geen aangifte doen. Vanwege het grove geweld dat is gebruikt heeft de politie besloten, na overleg met het Openbaar Ministerie, toch een nader onderzoek in te stellen. Met behulp van videobeelden van een bewakingscamera en na het horen van een aantal getuigen, kreeg de politie vier verdachten in beeld. Deze vier, woonachtig in Haren en tussen de 17 en 20 jaar oud, zijn aangehouden en verhoord. Alle vier bekenden hun aandeel in de vechtpartij. In het onderzoek is duidelijk geworden dat de verdachten en de slachtoffers elkaar kennen en dat de twee werden uitgedaagd om naar de Hoofdweg te komen. Daar werden ze door de groep uit Haren opgewacht en in elkaar geslagen. Met de vier aanhoudingen is deze zaak opgelost. (2009043452)

Politie doet grote vuurwerkvangst in Emmen
EMMEN In een loods aan de Kapitein Grantstraat trof de politie woensdagavond ongeveer 2800 kiloillegaal siervuurwerk aan. De politie kwam het materiaal, straatwaarde ongeveer 30.000 euro, op het spoor na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. Bij de loods was woensdagavond niemand aanwezig. De eigenaar verklaarde de loods verhuurd te hebben. Het vuurwerk werd inbeslaggenomen en overgebracht naar de Domeinen en zal vernietigd worden. De politie stelt een onderzoek in. (2009060051)

Na inhaalmanoeuvre tegen de boom
MEPPEL Woensdagmiddag raakte een 22-jarige bestuurster uit Leeuwarden gewond na een botsing met een boom. Op de A32 haalde de vrouw in haar auto een voorganger in, raakte van de weg en botste tegen een boom. Ze werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Daar werd een hersenschudding geconstateerd. (2009060420)

Huiselijk geweld
ASSEN Woensdagavond hield de politie een 17-jarige knaap aan terzake huiselijk geweld. Na de eerste ruzie tussen moeder en zoon trad de politie nog bemiddelend op maar toen ze een half uur later weer ter plaatse werden geroepen werd de jongeman aangehouden terzake bedreiging en mishandeling van zijn moeder en vernieling van huisraad. Hij werd ingesloten. (2009060421)

Onderzoek vreemd rijgedrag weggebruikster
DE WIJK Na een melding over vreemd weggedrag van een autobestuurster op de A28, werd de vrouw woensdagavond in haar auto op de middenberm aangetroffen. Kort daarvoor reed de vrouw volgens getuigen met wisselende snelheden slingerend over de rijbaan, boste tegen een vangrail en bracht uiteindelijk haar auto in de middenberm van de A28 tot stilstand. Omdat ze niet aanspreekbaar was werd ze overgebracht naar het bethesdaziekenhuis. Na onderzoek bleek de vrouw vermoedelijk GHB te hebben gebruikt waarna er in het ziekenhuis een bloedproef plaatsvond. (2009060424)

Woninginbraken
BEILEN Woensdagmiddag vonden er twee woninginbraken plaats. In de Tulpenstraat en de Kievitlaan kregen de afwezige bewoners ongewenst bezoek. De woningen werden doorzocht en in de Tulpenstraat bestond de buit uit een televisie, geld en sierraden. In de Kievitlaan werd niets ontvreemd. (2009060441 / 2009060442)

Woensdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Veenakker. Ook deze woning werd doorzocht. Nog niet duidelijk is of er hier iets weggenomen is. (2009060472)

Rijden zonder rijbewijs
DALEN Woensdagavond controleerde de politie op de Kruisstraat een 56-jarige autobestuurder uit Dalen. De man bleek geen rijbewijs te bezitten waarna hij werd bekeurd en met de benenwagen zijn weg mocht vervolgen. (2009060446)

Auto te water

ASSEN Een onfortuinlijke 39-jarige Assenaar reed woensdagavond met zijn auto de Vaart aan de Noordzijde in. Vermoedelijk is hij tijdens het parkeren ter hoogte van de Witterbrug het water ingereden. Hij kon zelf weer op het droge klimmen en kwam met de schrik en een nat pak vrij. (2009060459)

Alcomobilisten
MEPPEL - In de nacht van woensdag op donderdag liep een 44-jarige inwoner van Hoofddorp tegen de lamp. De man reed in zijn onverzekerde, niet apk-gekeurde auto, met een ingevorderd rijbewijs onder invloed over de Jan Tooropstraat. Hij blies 740 ug/l en mag zich met een dagvaarding binnenkort voor justitie verantwoorden. (2009060465) MEPPEL Op de Woldstraat controleerde de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 24-jarige automobilist uit Meppel. Hij blies 265 ug/l. en ging op de bon. (2009060468)

Poging diefstal auto
HIJKEN Woensdagavond is getracht de auto van een bewoner van het Oranjekanaal Zuidzijde weg te nemen. Deze stond geparkeerd op de parkeerplaats bij een café aan het Oranjekanaal Zuidzijde en het slot was vernield. In de auto bleek dat de dader getracht had de auto te starten door enkele draden onder het stuur door te knippen en met elkaar te verbinden. Dit is echter niet gelukt. (2009060472)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.