Politie Hollands Midden

Leiden - Aanhoudingen na winkeldiefstal Haarlemmerstraat

Leiden, 10-12-2009 o De politie heeft op woensdag 9 december rond 15.45 uur twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden in de Haarlemmerstraat en op de Stille Rijn.

De politie kreeg een melding van een beveiliger die een groep verdachte personen door het centrum zag lopen. Meerdere agenten op de mountainbike gingen naar de Haarlemmerstraat. Ondertussen kwam de melding binnen dat er kleding was gestolen uit een winkel. De eerste verdachte, een 20-jarige man uit Litouwen, werd in de Haarlemmerstraat aangehouden. Hij had kleding en schoenen bij zich, die net gestolen waren bij verschillende winkels. Op basis van doorgegeven signalementen zocht de politie verder naar de andere verdachten. Toen één verdachte werd herkend en aangesproken, rende hij hard weg. De politie op de mountainbike zette de achtervolging in en fietste door het drukke winkelgebied. Naar het winkelend publiek werd geroepen of zij ruimte wilde maken. De verdachte rende vanaf de Lange Mare de Stille Rijn op. Hij werd voordat hij de brug oprende die naar de markt toegaat, door de politie vastgepakt en aangehouden. De 22-jarige man uit Litouwen had gestolen kleding bij zich.

De politie heeft op de mountainbike door de Haarlemmerstraat nog naar de andere verdachten gezocht, maar hen niet meer aangetroffen. De twee verdachten zijn ingesloten.