Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Auto te water, Arnhemse in ziekenhuis

Publicatiedatum: 10-12-2009 11:38:04

HOMOET (ELST Gld.) - Een 38-jarige automobiliste uit Arnhem is vanochtend, donderdag 10 december, in het ziekenhuis beland nadat ze op de Weteringsewal in Homoet met haar auto te water was geraakt.

De vrouw verloor even na zeven uur de macht over het stuur toen ze op weg was van Elst richting Zetten. Daarbij raakte haar auto van de weg en belandde in de naast de weg gelegen Linge. De Arnhemse liep daarbij in elk geval een nat pak op maar wist op eigen gelegenheid uit de auto te klauteren. De wagen verdween daarna - op het dak na - onder het wateroppervlak. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een bergingsdienst weer op het droge gezet. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zo zou de Arnhemse naar eigen zeggen zijn `gesneden' door een tot dusver onbekend gebleven andere weggebruiker.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Arnhemmer aangehouden na diefstal 26 tubes tandpasta
Publicatiedatum: 10-12-2009 11:37:46

WAGENINGEN- De politie heeft woensdagmiddag 9 december een 27-jarige Arnhemmer aangehouden in een winkel aan de Stadsbrink. De man zou 26 tubes tandpasta hebben weggenomen.

Een medewerker van de winkel meldde rond half vier dat de Arnhemmer was betrapt bij een winkeldiefstal. De man zou 26 tubes tandpasta hebben weggenomen vanuit de schappen ter waarde van 91 euro. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau waar hij afstand deed van de tubes. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(071395)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Voorthuizenaar aangehouden na vernieling ruit

Publicatiedatum: 10-12-2009 11:36:36

VOORTHUIZEN- Een 27-jarige man uit Voorthuizen is woensdagmiddag 9 december aangehouden wegens vernieling van een ruit van de voordeur van zijn overburen. De man zou een conflict hebben gehad met zijn overburen over een aanhanger die geparkeerd zou staan in de straat. De aanhanger zou van de Voorthuizenaar zijn en de overburen zouden overlast ondervinden door de wijze waarop de aanhanger geparkeerd stond. De Voorthuizenaar zou hierop de ruit van de voordeur van zijn overburen hebben vernield. De 53-jarige overbuurman heeft aangifte gedaan van de vernieling. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
(071326)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken bestuurder betrokken bij eenzijdig ongeval
Publicatiedatum: 10-12-2009 11:35:25

VOORTHUIZEN- Een 21-jarige automobilist uit Voorthuizen is woensdagavond betrokken geweest bij een eenzijdig ongeval op de Hoofdstraat. Na controle door de politie bleek de man onder invloed van alcohol te hebben gereden. Ook zou hij niet in het bezit zijn geweest van een rijbewijs. Drie inzittende raakte hierbij gewond en zijn met onbekend letsel meegenomen naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede.

De automobilist zou rond 20.05 uur op de parallelweg op de Hoofdstraat tegen een geparkeerde auto zijn gereden. Hierbij raakte een 19-jarige Voorthuizense op de achterbank bekneld in het voertuig. Zij is door de brandweer uit het voertuig bevrijd. Naast de Voorthuizense zat een 19-jarige vrouw uit Putten, zij kon zelfstandig uit de auto komen net als de 20-jarige Barnevelder die als bijrijder voorin de auto zat. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder met een promillage van 1.24 achter het stuur had gezeten. Ook zou hij niet in het bezit zijn geweest van een rijbewijs. De verkeersongevallenanalyse heeft een onderzoek ingesteld om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Justitie zal beslissen over de straf van de man.
(071466)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053