Gemeente Leeuwarden

Speciale DAG TV met burgemeester Crone

Bron: gemeente Leeuwarden (09-12-2009)

Woensdag 9 december wordt de laatste DAG TV van 2009 uitgezonden via Mercurius RTV. Het is een speciale uitzending, met interessante gasten en zelfs een internationaal vermaarde verrassing. Burgemeester Ferd Crone is de hoofdgast. Ruim twee jaar is hij nu burgemeester van Leeuwarden en zet hij zich in voor de veiligheid in de stad. Cameratoezicht, collectief horecaverbod en speciale campagnes in de binnenstad moeten de criminaliteit en overlast terug dringen. `Eenmaal geel, daarna rood' is zijn devies. Maar hoever kun je daarin gaan? Advocaat Tjalling van der Goot, al tien jaar verbonden aan Anker & Anker strafrechtadvocaten, en lid van de maatschap in Leeuwarden heeft een duidelijke mening over de individuele privacy en het strafrecht. Hij gaat met burgemeester Crone in discussie.

Filmer Steven de Jong praat in DAG TV over zijn nieuwste film "De Hel van '63", een indrukwekkende film over de elfsteden tocht. Steven de Jong, bekend van o.a. de Kameleon films is een duizendpoot. Hij is acteur, regisseur, producent en scenarioschrijver van (tv-)(speel)films.

Een ander talent is Valentina Tóth (15), de eerste jonge Nederlandse pianiste die optrad in Carnegie Hall, New York! En onlangs won zij het prestigieuze Christina Concours. De Leeuwarder scholiere speelt en spreekt over haar dromen en ambities.

Arjette de Pree presenteert DAG TV, live vanuit De Koperen Tuin. De muziek wordt verzorgd door Robbie van Wieren (`Cohen in het Fries'). DAG TV wordt woensdag 9 december uitgezonden via Mercurius RTV, direct na het nieuws van zes uur. Herhaling komende zondag en maandag.

DAG TV via Hyves! Uitzending gemist? Alle afleveringen van DAG TV zijn ook via http://dagtvlive.hyves.nl/ en www.gemeenteraadleeuwarden.nl te zien.