Bij STRATO .eu domeinnaam registreren met speciale tekens 10/12/2009 11:12

PR Newswire

AMSTERDAM en BERLIJN, December 10 /PRNewswire/ --

- Landrush voor .eu domeinnamen met internationale tekens vandaag gestart

Vanaf vandaag kan iedereen (Europese onderneming of
particulier) een IDN (Internationalised Domain Names) .eu-domeinnaam registreren. De IDN namen zorgen ervoor dat domeinnamen die niet Latijnse tekens bevatten ook geregistreerd kunnen worden. Enkele voorbeelden van deze tekens zijn: é, è, î, ü, ç. STRATO ondersteunt de meeste door de EURid (.eu registraar) aangeboden .eu IDN's.

Drieënhalf jaar na de lancering blijft het .eu-domein erg in trek. Het totaal aantal .eu domeinen is tijdens het tweede kwartaal van 2009 nog met 3,1%,, of 87 296 registraties, toegenomen (t.o.v. het tweede kwartaal van 2008). In Nederland zelfs met 6,2%. Wereldwijd heeft de .eu-domeinnaam als negende populairste landcodetopniveaudomein een sterke positie verworven (bron: EURid).

Opvallend is dat Nederland op plaats 2 staat wat de meeste
.eu-domeinregistraties betreft, direct achter Duitsland. Bij de populariteit van de .eu-domeinnaam scoort Nederland met 24,8 .eu-domeinnamen per 1000 inwoners zelfs significant hoger dan Duitsland (11,1 .eu-domeinnamen per 1000 inwoners). Met 208,8 .nl-domeinnamen per 1000 inwoners blijft de .nl echter nog de populairste domeinnaam in Nederland. Volgens de Nederlandse Stichting Domeinregistratie bedraagt het aantal .nl-domeinnamen momenteel 3.5 miljoen tegenover 2.9 miljoen .eu-domeinnamen.

"Dorpscafé.eu, ideeënbus.eu en satésauswinkel.eu zijn maar
enkele voorbeelden van de nieuwe .eu-domeinnamen die vanaf vandaag geregistreerd kunnen worden", zegt Damian Schmidt, CEO STRATO. "Met een aparte Europese online internetidentiteit kunnen .eu burgers en ondernemingen ten volle profiteren van de Europese markt. Met de nieuwe IDNs heb je nu zelfs nog meer mogelijkheden om je Europese identiteit op het Internet te tonen."

Meer informatie: http://www.strato.nl/domains/index.html

Over STRATO

Met meer dan 4 miljoen domeinen en meer dan 1,4 miljoen klanten is het van oorsprong Duitse STRATO de op één na grootste hostingprovider van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Britannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers en professionele webshops. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantensupport (MS Servicekwaliteit) zijn de beide datacentra van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd. Sinds 1 januari 2008 zijn de twee eigen datacentra honderd procent CO2-neutraal.