Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemse aangehouden na bedreiging met zwaard

Publicatiedatum: 10-12-2009 12:18:54

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 december in een woning in de Arnhemse wijk Elderveld de 26-jarige bewoonster aangehouden wegens onder meer bedreiging. De vrouw zou daarbij een zwaard hebben gebruikt.

Agenten waren rond half twee 's nachts naar de woning van de vrouw geroepen waar kennelijk ruzie gaande was. Van buiten zagen agenten dat de Arnhemse een andere vrouw in de woning aanviel en daarbij een zwaard in handen had. Daarop grepen de agenten in en wisten de Arnhemse te ontwapenen en aan te houden. Het slachtoffer, een 20-jarige vrouw die kennelijk bij de Arnhemse op bezoek was, deed aangifte. Wat er aan de bedreiging vooraf was gegaan is vooralsnog onduidelijk. De Arnhemse is ingesloten; het zwaard is in beslag genomen.
(071131)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw aangehouden na insluiping in boot

Publicatiedatum: 10-12-2009 12:18:19

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 december op de Rijnkade een 26-jarige vrouw uit Letland aangehouden op verdenking van (poging tot) diefstal. De vrouw bleek zich te hebben verschanst in een afgemeerd schip. Even na middernacht bleek er een inbraakalarm van het schip af te gaan, waarop agenten een onderzoek instelden. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond. In een van de ruimtes in het schip troffen agenten de Letse vrouw aan. Bij haar aanhouding raakte ze gewond door een beet van de politiehond. Haar verwondingen moesten in het ziekenhuis worden behandeld, waarna ze werd ingesloten. In het schip waren enkele spullen kennelijk klaargelegd met de bedoeling ze mee te nemen. (071502)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto over de kop A12: bijrijder gewond

Publicatiedatum: 10-12-2009 12:17:16

ARNHEM - Op de A12 bij Arnhem is in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 december een auto een aantal malen over de kop geslagen. De bijrijder, een 20-jarige man uit Rijssen, raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. De bestuurder, een 21-jarige Apeldoorner, kwam met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde rond twee uur 's nachts ter hoogte van het knooppunt Grijsoord, waar de A12 en de A50 elkaar kruisen. Door nog onbekende oorzaak verloor de Apeldoorner de macht over het stuur waarna de wagen zeker vijf keer over de kop sloeg. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd maar beide inzittenden hadden zelf uit het wrak weten te komen. De Rijssenaar bleek een hoofdwond te hebben opgelopen. Volgens de politie had de Apeldoornse bestuurder niet gedronken. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
(071527)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dierenaar aangehouden in woning ex

Publicatiedatum: 10-12-2009 12:16:26

ARNHEM - In een woning in de Arnhemse wijk Klarendal heeft de politie in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 december een 28-jarige man uit Dieren aangehouden wegens onder meer huiselijk geweld tegen zijn ex, een 25-jarige Arnhemse. De man was die nacht naar de woning van zijn vrouw zijn gegaan waar hij de boel kort en klein zou hebben geslagen. Toen buurtbewoners vanwege het kabaal de politie belden gingen agenten poolshoogte nemen. Daarbij werden sporen van vernielingen aangetroffen. Daarop werd de Dierenaar aangehouden. Door de Arnhemse is aangifte gedaan.
(071512)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 10-12-2009 12:15:49

ARNHEM - Een 22-jarige man uit Amsterdam is woensdagmiddag in Arnhem aangehouden in verband met winkeldiefstal bij een warenhuis aan de Ketelstraat. Beveiligers betrapten de Amsterdammer rond drie uur toen hij samen met een kompaan voor ongeveer duizend euro aan kleding had gestolen. Na ontdekking zette de Amsterdammer het op een lopen, daarbij op de hielen gezeten door beveiligers. Op de Bakkerstraat wist een getuige de vluchtende man de tackelen, waarna de beveiligers de Amsterdammer konden pakken en aan de politie overdragen. De tweede dader had in het tumult weten te ontkomen. De buit was bij de vlucht achtergelaten en is weer terug in de zaak. De Amsterdammer is ingesloten.
(071399)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Actie `Gelderland verlicht': 67 bonnen

Publicatiedatum: 10-12-2009 12:15:16

RHEDEN/DOESBURG - Bij een verlichtingscontrole in het kader van de verkeersveiligheidsactie 'Gelderland verlicht' heeft de politie in Rheden en Doesburg en omgeving 67 bonnen uitgedeeld.

Gedurende de avonduren tussen zes en half tien werd gecontroleerd op diverse wegen in Velp, Rozendaal, Rheden, De Steeg, Dieren en Ellecom en in Doesburg. In totaal 57 fietsers werden bekeurd omdat ze geen licht aan hadden. Daarnaast werden tien bekeuringen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen zoals defecte autoverlichting, rijden zonder gordel, geen rijbewijs en opgevoerde brommers. (071163)

Actie 'Gelderland verlicht'
Om het gebruik van fietsverlichting verder te stimuleren en het aantal slachtoffers tegen te gaan, controleert de politie in Gelderland de komende tijd regelmatig op fietsverlichting. Dit kan zijn in de vroege ochtend langs schoolroutes, tijdens avonduren zowel in als buiten stadskernen of controles gericht op uitgaans- en sportgelegenheden. Om het belang van goede fietsverlichting extra kracht bij te zetten, is samen met het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland) een speciale controleactie opgezet. Bij deze controles bekeurt de politie fietsers die hun verlichting niet op orde hebben, maar zorgt er ook direct voor dat fietsers hun weg `verlicht' kunnen vervolgen en veilig op de plaats van bestemming aan kunnen komen. Alle bekeurde fietsers krijgen namelijk een gratis setje (losse) fietslampjes mee.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---