Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10-12-2009

Uitzendkracht aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking

TILBURG: Een 22-jarige Tilburger is woensdagavond betrapt op
verduistering in dienstbetrekking. Hij liep tegen de lamp toen zijn werkgever ontdekte dat hij een laptop via Marktplaats te koop aanbood van een merk en type die op zijn bedrijf was weggenomen.

De politie kreeg gisteravond rond 18. 00 uur een melding vanuit een overslagbedrijf dat daar twee laptops en een X box uit dozen waren gehaald. Een medewerker was gaan zoeken en kwam toen op internet een aanbieder van een dergelijke laptop tegen. Het telefoonnummer dat bij de advertentie stond, kwam overeen met dat van een uitzendkracht van het bedrijf. Hierop is deze man aangehouden. Bij hem thuis werden de twee laptops en de X box in zijn kamer aangetroffen. Ook zijn enkele andere goederen in beslag genomen die op herkomst onderzocht worden. Verder staat er nog een boete van 60 euro of 1 dag zitten voor de verdachte open. Hij is ingesloten.

Drugsvondst tijdens bezoek deurwaarder

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen in een woning aan de Reinevaarstraat een partij van circa 17 kg hennep aangetroffen.

De agenten waren ter plaatse om een deurwaarder te begeleiden. De dienders roken een henneplucht in de woning. In een verborgen ruimte naast de WC werden de drugs aangetroffen. De 23-jarige bewoner werd aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de drugs.

Hennepkwekerij in Goirle

GOIRLE: De politie heeft dinsdagmorgen op de zolder van een woning aan de Nieuwkerksedijk een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 342 oogstrijpe planten en 329 potten met plantjes van circa 1 week oud. De bewoners 21 en 30 jaar werden aangehouden. De stroom werd voor de meter om geleid. De kwekerij is geruimd.

Tilburgse politie handen vol aan winkeldieven

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag de handen vol gehad aan winkeldieven. Er werden in enkele uren tijd vier meldingen vanuit winkels gedaan, waarbij zes verdachten waren betrokken. Onder de dievegges was ook een veelpleegster die geen geld meer had en daarom voor haar kleinkind zes luiers had weggenomen. Ook een 29-jarig Goirlese zag naar eigen zeggen geen andere uitweg voor haar financiële problemen dan een winkeldiefstal te plegen.

Een 52-jarige Tilburgse is gistermiddag in een supermarkt aan de Broekhovensweg betrapt op winkeldiefstal. Een bewaker zag dat ze een flesje shampoo (3,19) in haar tas stopte en niet afrekende bij de kassa. Ze heeft een boete van 150 euro gekregen.

Twee 13-jarige Tilburgse meisjes werden gistermiddag in een kleding en accescoires winkel op de Heuvelstraat betrapt op de diefstal van make up artikelen

Een 40-jarige Tilburgse veelpleegster werd gisteren in een supermarkt aan de Korvelseweg aangehouden . Een medewerker zag dat de dievegge uit een pak Pampers, zes luiers pakte voor haar kleinkind van 4 maanden en deze in een tas stopte. Ze rekende alleen iets kleins af. Ze is conform afspraken met het Openbaar Ministerie over de aanpak van veelplegers is in verzekering gesteld.

Ook in een supermarkt op de Hovel in Goirle werden twee winkeldieven betrapt. Een 33-jarioge vrouw uit Goirle en een 29-jarige vrouw uit Turnhout werden aangehouden. Ze hadden in bijzijn van twee kinderen , goederen met een waarde van 24 euro weggestopt in een kinderwagen en niet afgerekend. De vrouw uit Goirle nam de schuld op zich, zij vertelde ze diefstal uit financiële nood had gepleegd. Ze had door schulden nog maar tien euro over om de dure decembermaand door te komen. Ze heeft een AU-dagvaarding gekregen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-12-2009 11:26 | © Regio Midden en West Brabant |