Pijnacker-Nootdorp


datum 3 december 2009


***PERSUITNODIGING***

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst levering aardwarmte

Glastuinbouwbedrijf Ammerlaan tekent maandag 7 december een samenwerkingsovereenkomst met vier warmteafnemers. Met deze overeenkomst wordt de warmte levering bekrachtigd en dit zorgt ervoor dat in de toekomst aardwarmte wordt geleverd. U bent van harte uitgenodigd om de ondertekening bij te wonen op de Nootdorpseweg 15 in Pijnacker.

Glastuinbouwbedrijf Ammerlaan wil via een warmtedistrubitienetwerk aardwarmte gaan leveren aan de afnemers op het Sportcomplex de Viergang (sporthal, zwembad en fitnesscentrum) en het Stanislascollege. De aardwarmtebron zal in 2011 operationeel zijn. In de tussentijd wil Ammerlaan warmte leveren op basis van een Warmte Kracht Koppeling (WKK) installatie. Zowel aardwarmte als WKK warmte hebben een lagere CO2 emissie dan huidige gasintallaties bij de afnemers.

De aardwarmtelevering van Ammerlaan is één van de concrete projecten op het gebied van warmtetransitie in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De gemeente kiest met deze pilot voor een actieve en stimulerende aanpak om de energietransitie in de glastuinbouw en stedelijke omgeving te realiseren. Hierin werkt zij nauw samen met de TU Delft en het Delft Aardwarmte Project (DAP) om het ontwikkelen van aardwarmte in de regio op een zo verantwoord mogelijke wijze te laten verlopen.

Programma ondertekening 7 december:
15.00 - 15.15 uur Ontvangst
15.15 - 15.25 uur Inleiding van dhr. Ammerlaan en wethouder De Jong 15.25 - 15.30 uur Ondertekening en persfoto 15.30 - 16.00 uur Afsluiting met een drankje