Politie Limburg-Noord

Politie laat mottoborden plaatsen op Deurneseweg (N 270)
Datum: 10-12-2009
Tijd bericht: 13:43
Plaats: Venray
Langs de Deurneseweg (N270) zijn in opdracht van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie een vijftal mottoborden geplaatst om weggebruikers te waarschuwen voor snelheidscontroles. Vanuit het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord is hierin geadviseerd, gezien het hoge aantal ongevallen op deze weg.

Analyse van de ongevalcijfers in de politieregio Limburg-Noord heeft aangetoond dat een aantal wegen specifieke aandacht van de politie verdient. De analyse strekt zich uit over de afgelopen drie jaar. Onder andere op de Deurneseweg bleek een projectmatige aanpak noodzakelijk. Ook klachten van omwonenden en verkeersdeelnemers tellen mee bij deze keuze.

De politie voert regelmatig controles uit in de vorm van staande houdingen na een meting met de lasergun. Ook voert ze snelheidscontroles uit met radarvoertuigen. De weg heeft een snelheidslimiet van 80 km/u, met uitzondering van het gedeelte in Wanssum, waar binnen de kom 50 gereden mag worden. Naast snelheidscontroles heeft de politie nu preventief grote borden (2 x 1,40 m.) laten plaatsen om de weggebruikers te waarschuwen voor de controles alsmede de aandacht te vestigen op verkeersveiligheid. De maatregelen moeten leiden tot een reductie van het aantal verkeersongevallen.