Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Regio Westelijke Mijnstreek legt kaarten op tafel De Regio Westelijke Mijnstreek organiseerde gisteren een bijeenkomst om de visie over het gebied boven tafel te krijgen. In het Ondernemershuis in Sittard werd aan raadsleden, wethouders en andere bestuurders gevraagd om hun kaarten op tafel te leggen, open kaart te spelen en hun visie te geven over de diverse projecten die in de regio (gaan) spelen.

Westelijke Mijnstreek heeft veel projecten in ontwikkeling en al in uitvoering. Op het gebied van landschapsontwikkeling is dat Landschapspark de Graven. Andere projecten die vallen onder de Regiovisie zijn bijvoorbeeld de Sportzone Sittard en de Beeldbepalende Ontwikkeling A2 zone Maasbracht-Beek.

Het Ondernemershuis deed deze middag dienst als casino waar deze 13 kansrijke projecten zich achter een blackjack tafel presenteerden. De spelers konden met de initiatiefnemers en met elkaar in discussie gaan en elkaar bevragen over het project. Een goede manier om de verschillende meningen, knelpunten én kansen te horen en dit bij de bestuurders kenbaar te maken.

Voor meer informatie over de Regiovisie Westelijke Mijnstreek, www.regiowestelijkemijnstreek.nl.

10-12-2009 13:40