Gemeente Baarn

Nieuwe regels voor ophalen papier bij bedrijven Stapel papieren

De gemeente haalt al jaren oud papier en karton op bij Baarnse bedrijven. Om dit in goede banen te leiden, zijn met ingang van 1 januari nieuwe regels van toepassing. Bedrijven krijgen daarover deze dagen een brief van de gemeente. Als u als bedrijf wilt dat de gemeente het oude papier en karton ook na 1 januari blijf ophalen, moet op die brief reageren.

De reden dat er nieuwe regels zijn opgesteld, is dat karton en papier in zulke hoeveelheden wordt aangeboden dat deze niet volgens de Arbo-regels in te zamelen is. De nieuwe regels zijn bedoeld om papier en karton zoveel mogelijk in de blauwe papiercontainers in te zamelen. Dit levert betere Arbo-omstandigheden en een schonere omgeving op.

Reageren
Als u wilt dat de gemeente het oude papier en karton van uw bedrijf ook na 1 januari 2010 blijft ophalen, moet u reageren op de brief die Baarnse bedrijven deze week van de gemeente ontvangen. Daarin vindt u ook meer informatie over tarieven en voorwaarden. U kunt er ook voor kiezen het papier en karton door een commerciële dienstverlener te laten afvoeren. Als dat uw voorkeur heeft, hoeft u niet te reageren op de brief.