Gemeente Baarn

Gemeente aan de slag met het Klimaatbeleid
Logo van milieucommunicatie: een kind met een wereldbol

De gemeenteraad heeft in april dit jaar het Plan van aanpak Klimaatbeleid vastgesteld. Daarop heeft de gemeente een uitkering gevraagd uit de beschikbare rijksgelden voor Stimulering van Lokale Klimaatinitiatieven (SLOK). Na toetsing van de aanvraag, kreeg de gemeente in november een bedrag toegekend van ⬠61.855,-. Dat is een mooi begin om actief aan de slag te gaan met het klimaatbeleid en maatregelen om energie te besparen.

In november 2007 heeft minister Cramer van Milieu een klimaatakkoord met gemeenten afgesloten. Daarin zijn afspraken gemaakt over de klimaatplannen van gemeenten en de financiële ondersteuning daarvan door de Rijksoverheid. Daartoe heeft het Rijk de SLOK-regeling in het leven geroepen.

Plan van aanpak

Gemeenten kunnen in aanmerking komen voor extra geld wanneer zij een aantal maatregelen uitvoeren op het gebied van lokaal klimaatbeleid, zoals het opstellen van een meerjarig beleidsplan met resultaatgerichte projecten en activiteiten. Baarn heeft het âPlan van aanpak Klimaatbeleid 2009-2013â gemaakt. Dit plan kunt u digitaal lezen via onderstaande link. Hiervoor heeft u het gratis programma Adobe Reader nodig. Heeft u nog geen Adobe Reader, dan kunt u dit downloaden via de website van Adobe.

Ambities
Met het plan wordt een basis gelegd voor de gemeente als duurzame organisatie die dat ook wil uitstralen naar de inwoners. Daarnaast worden komende jaren allerlei acties georganiseerd voor inwoners en bedrijven, op het gebied van CO2 -reductie en energiebesparing. Met deze actieve inzet sluit de gemeente aan bij de landelijke ontwikkelingen.

Zie ook
Klimaatbeleid plan van aanpak 2009-2013