Kameraanbod in Nederland stijgt gestaag door deze wintermaanden

10/12/2009 13:18

Kamernet.nl

Den Haag, 10 december 2009 - Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt het aantal nieuw aangeboden kamers in Nederland in november 2009 is toegenomen met 44,4 procent vergeleken met een jaar geleden. Er werden in november dit jaar in Nederland 8.633 nieuwe kamers aangeboden. De gemiddelde huurprijs van de nieuwe kamers is wel gestegen met 4,1 procent in november 2009 ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Kamerverhuurders berekenden voor een nieuwe kamer gemiddeld 358 euro in november 2009. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter bedroeg 19,22 euro in de maand november 2009, een nieuw record.

Huurprijs kamers stijgt landelijk met 4,1 procent

Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Nederland in november 2009 is gestegen met 4,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers kwam in de maand november 2009 uit op 358 euro.

Aanbod kamers neemt toe met 44,4 procent

Het aantal nieuw aangeboden kamers in Nederland is in de maand november 2009 toegenomen met 44,4 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Er zijn in november 2009 in totaal 8.633 nieuwe kamers aangeboden.

Vierkante meter prijs stijgt met 3,6 procent

De gemiddelde vierkante meter prijs van nieuw aangeboden kamers is in de maand november 2009 gestegen met 3,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter bedroeg 19,22 euro in de maand november 2009. De gemiddelde oppervlakte van nieuw aangeboden kamers was in november 2009 groter (+0,4 procent). Dit jaar hebben de nieuw aangeboden kamers een gemiddelde oppervlakte van 18,63 m2.

Stijgers en dalers: de huurprijs is in Zwolle met 15,7 procent het sterkst gestegen en in Amsterdam Zuidoost zijn de huurprijzen het meest gedaald (-5,5 procent).

De verschillen in de gevraagde huurprijzen in de top 10 grote steden in Nederland zijn groot. Van de grootste 'studentensteden' was de stijging van de huurprijs in Maastricht het grootst (+5,7 procent). De gemiddelde kamerhuurprijs in Maastricht kwam in november 2009 uit op 316 euro, een jaar geleden was de gemiddelde huurprijs nog 299 euro.

In Amsterdam Zuidoost was er sprake van een daling (-5,5 procent) van de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers. De gemiddelde huurprijs in Amsterdam Zuidoost komt hiermee uit op 396 euro in plaats van 419 euro dezelfde maand vorig jaar.

Van de top 10 Nederlandse steden zijn in de stad Enschede relatief gezien nog steeds de goedkoopste kamers te vinden. Amsterdam blijft aan kop als de stad met de duurste kamers (gemiddelde huurprijs: 473 euro).

Over Kamernet.nl

Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:

Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (http://www.directwonen.nl).

Marktrapporten:

Op het blog van Kamernet.nl, http://blog.kamernet.nl, zijn van de grootste steden van Nederland alle marktrapporten terug te vinden.

U vindt alle marktrapporten over Nederland op het blog van Kamernet.nl:

http://blog.kamernet.nl/CategoryView,category,AlleKamermarktrapportenNederland.aspx

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kamernet.nl