Incompany kroont Sogeti tot beste werkgever 2009

10/12/2009 13:49

Sogeti Nederland B.V.

Sogeti is gisteravond door het zakenblad Incompany in het Amstel Hotel tot beste werkgever van 2009 gekroond. De ICT-dienstverlener won ook de prijs voor beste werkgever in de ICT-sector en werd tweede in de top 10 van interne reputatie.

Volgens hoofdredacteur René Gerhardus van Incompany zijn de prijzen in de eerste plaats een beloning voor de bedrijfsfilosofie van Sogeti. "Ze hebben gedurende de crisis gekozen voor het samen-uit-samen-thuismodel en dat zorgt voor tevredenheid bij de werknemers."

"Wij hebben als directie zo snel mogelijk onze crisisaanpak gecommuniceerd", vertelt chief financial en operations officer Ronald Spaans van Sogeti. "We hebben meteen duidelijk gemaakt dat we er alles aan zouden doen om samen de recessie door te komen, maar we hebben ook offers gevraagd van de medewerkers. De communicatie met de medewerkers is open en transparant verlopen." Baanzekerheid is volgens Incompany dit jaar hét argument om medewerkers te overtuigen. Bedrijven in de top 25 konden dit allemaal bieden.

De score van Sogeti is opmerkelijk, omdat in de ICT-sector de tevredenheid van medewerkers, net zoals bij banken, mediabedrijven en zakelijke dienstverleners, over het algemeen daalt. Gerhardus: "De grote onzekerheid over hun toekomst zorgt ervoor dat de kloof tussen de werkvloer en directies groeit. Bij veel verliezende bedrijven zie je schrijnend lage rapportcijfers voor de transparantie, flexibiliteit en waardering die werknemers ervaren."

Over het algemeen blijkt uit het onderzoek dat de crisis een enorme impact heeft op werknemers. Terwijl een derde van de organisaties dit jaar een vijfjarig record vestigt op medewerkertevredenheid, zakt een op de zes naar een all time low. Voor het onderzoek van Incompany zijn 6.448 werknemers van 135 Nederlandse organisaties ondervraagd.

Spaans: "Dat je het enige grote ICT-bedrijf bent dat niet heeft gereorganiseerd, geeft vertrouwen en is iets om trots op te zijn. De Incompany-prijzen helpen daarbij natuurlijk. Net zoals we eerder dit jaar wederom hoog scoorden in klantonderzoeken van Incompany en Giarte. Als bedrijf zijn we klaar om, zodra de markt het toelaat, te groeien."

Een volledig overzicht van de onderzoeksresultaten, inclusief alle scores, staat in de Incompany 200 editie 2009 die vandaag verschijnt.

Over Sogeti Nederland B.V.

Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur nemen wij op de Nederlandse markt een dominante positie in. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van haar opdrachtgevers. Wij streven daarbij naar hechte en langdurige relaties met opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Meer informatie over Sogeti is te vinden op sogeti.nl en op werkenbijsogeti.nl