Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 10-12-2009

Belg zonder gordels en onder invloed van alcohol achter het stuur

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 01.40 uur op de Sterrenlaan een 23-jarige man uit Kapellen (B) aangehouden voor het rijden onder invloed. De agenten zagen dat vanuit het centrum een auto wegrijden met Belgisch kenteken. Geen van de drie inzittenden droeg een gordel. De auto werd op de Sterrenlaan aan de kant gezet. De bestuurder bleek onder invloed de te zijn. Hij blies 275 ugl. Hij kreeg naast een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel ook een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Arrestatie na bedreiging met mes

WERKENDAM: De politie heeft woensdagavond omstreeks 23.30 uur in een woning in Werkendam de 33-jarige bewoonster aangehouden die tijdens een ruzie haar man bedreigd zou hebben met een mes. De verdachte is aan het bureau in verzekering gesteld.

De politie ging ter plaatse na een melding van huiselijk geweld. Volgens de melder zou er in de woning een bedreiging gaande zijn en was een van de kinderen daar overstuur van geraakt. Ter plaatse bleek dat het inmiddels rustig was. Het stel had ruzie gekregen over het vervolg na de scheiding. Daarbij had de vrouw haar man verbaal en met twee messen bedreigd. Gelet op de ernst van dit verhaal werd besloten de verdachte aan te houden. Haar man heeft vanmorgen aangifte gedaan.

20 fietsers bekeurd voor het ontbreken van verlichting

DONGEN: De politie in Dongen heeft vanmorgen tussen 07.30 en 08.15 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Gasthuisstraat. Er werden 20 fietsers daarvoor bekeurd. Ook kregen 2 bestuurders een bon die reden in strijd met een gesloten verklaring.

Illegaal vuurwerk in kelderkast en auto

WOUDRICHEM: De politie heeft gisteravond na bekomen informatie in de kelderkast van een woning aan de Adriaan van Alkmaarstraat en in de auto van de bewoner een kleine partij illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om twee rollen 100.000 klappers en los vuurwerk. Ook vonden de agenten twee balletjespistolen. De 34-jarige bewoner werd
aangehouden. Hij verklaarde het vuurwerk voor 250 euro in België gekocht te hebben. Hij was bezig het vuurwerk in delen met een kleine winstmarge weer door te verkopen.

Alarm verraadt inbreker

WAGENBERG: Bewoners van een pand aan de Dorpsstraat zijn vannacht wakker geschrokken van het alarm veroorzaakt door een inbreker. Agenten gingen na een melding omstreeks 04.20 uur ter plaatse. De bewoners vertelden dat ze wakker waren geworden van het alarm van hun bedrijf dat schuin achter hun woning staat. Ze gingen buiten kijken en zagen toen een man wegrennen in de richting van de Bouwerijstraat. Het ging om een blanke man van circa 25 a 30 jaar oud. Hij had donker half lang haar. Buiten vonden de bewoners een tas met daarin een laptop die uit het bedrijf afkomstig was. Kennelijk heeft de dief verder niets gestolen. Hij heeft vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel, omdat er geen braaksporen zijn aangetroffen.

Politie zoekt buurtvrijwilligers in gemeente Geertruidenberg

GEMEENTE GEERTRUIDENBERG: Voor de kernen Geertruidenberg,
Raamsdonksveer en Raamsdonk is de politie op zoek naar zogeheten politie-buurtvrijwilligers. Dat zijn inwoners die op verzoek van hun wijkagent de politie actief ondersteunen door huis aan huis of passant na passant te vragen of er iets gesignaleerd is tijdens woning- en auto-inbraken en vernielingen.

De politie wil op deze manier inwoners zélf betrekken bij hun buurt. Daarnaast nemen de vrijwilligers de politie werk uit handen. De volontairs werken in oranje hesjes met opschrift 'Buurtpreventie' en hebben een legitimatiebewijs. Zij zijn vooraf gescreend op
geschiktheid en betrouwbaarheid. De buurtvrijwilligers gaan
desgevraagd in koppels op pad, na een gedegen briefing door de wijkagent. Op een standaard vragenformulier kunnen ze zaken noteren. Ze mogen natuurlijk niet verhoren en dat hoeft ook niet. Ze noteren alleen naam en adres als iemand iets gezien heeft of andere
bijzonderheden. De gegevens spelen zij door aan de wijkagent. De politie neemt daarna het verdere onderzoek over.

Een soortgelijk project startte vorige jaar in Made met zes
vrijwilligers. Dit was zo succesvol dat het nu verder wordt uitgebreid naar andere gemeenten.

Geïnteresseerden voor de functie van buurtvrijwilliger kunnen, voor 15 januari 2010, een mail sturen
naar:postbusboavpvolontairs@mw-brabant.politie.nlonder vermelding van: voornaam, achternaam, geboortedatum, geslacht, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer.Een medewerker van de Politie Midden en West Brabant neemt daarna op korte termijn contact op.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-12-2009 14:08 | © Regio Midden en West Brabant |