Gemeente Bodegraven

inzage
(10-12-2009)

Conceptplan Gladheidbestrijding ter inzage

Voor de organisatie van de gladheidbestrijding is de winter al weer begonnen. Dat betekent dat het voorkomen en bestrijden van gladheid de volle aandacht van de gemeente Bodegraven heeft. Zodra er kans op gladheid is, gaan er strooiwagens de weg op. Preventief strooien is het uitgangspunt om gevaarlijke situaties als gevolg van gladheid zo veel mogelijk te voorkomen.

De gladheidbestrijding wordt in opdracht van de gemeente Bodegraven uitgevoerd door Cyclus NV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van de openbare ruimte. De manier waarop Cyclus bij gladheid te werk gaat, is beschreven in een op maat gemaakt gladheidbestrijdingsplan voor de gemeente. Dit plan geeft duidelijkheid over waar wel en niet gestrooid wordt en hoe. Het concept van het gladheidbestrijdingsplan 2009-2010 ligt t/m 25 december 2009 ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis.

In totaal zijn er in Bodegraven vier strooiwagens beschikbaar. De afgelopen jaren is het strooimaterieel voor een groot deel vernieuwd. De strooiwagens zijn dus in goede conditie. En dat geeft een veilig gevoel.

U heeft als burger ook een rol bij de gladheidbestrijding. Pas de snelheid aan bij gladheid en houd de stoep voor uw woning sneeuw- en/of ijsvrij, zodat deze begaanbaar blijft voor voetgangers. Zo komen we gezamenlijk op een prettige en veilige manier de winter door. Burgers kunnen zakjes strooizout ophalen bij het afvalbrengstation bij "de driewerf".

Geen uw mening

ik grijp in bij agressie campagne