Gemeente Harenkarspel


Alleen subsidie energiebesparende voorzieningen woningen Niedorp en Schagen

De subsidiepotten van de gemeenten voor energiebesparende en duurzame voorzieningen voor bestaande woningen in de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel en Zijpe zijn leeg, die van Wieringermeer bijna.

De gemeenten Niedorp en Schagen hebben nog subsidiegeld beschikbaar voor aanvragen energiebesparende voorzieningen.

De Provincie verleent de subsidie aan de gemeenten. De Milieudienst Kop van Noord-Holland voert de regeling voor de gemeenten uit. Er is vier jaar lang1 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor alle gemeenten in de provincie. In 2010 zal er opnieuw subsidiegeld beschikbaar komen.

De regeling en de benodigde aanvraagformulieren zijn geplaatst op de website van de milieudienst: www.milieudienstkvnh.nl.

Voor meer informatie kunt u dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend bellen met de Milieudienst Kop van Noord-Holland, met mevrouw M. de Hoop, tel. (0224) 274 608.

Meer subsidiemogelijkheden voor zonneboilers, warmtepompen, en HR++-glas
Via de subsidieregeling Duurzame Warmte kunt u subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en installaties voor micro-warmtekrachtkoppeling. Het Ministerie van Economische Zaken verstrekt deze subsidie. Meer informatie over deze regeling leest u op de website www.senternovem.nl/duurzamewarmte. U kunt ook bellen met de helpdesk van SenterNovem via nummer (038) 455 33 22 of mailen naar duurzamewarmte@senternovem.nl.

Ook is er van het Ministerie VROM een subsidieregeling voor isolatieglas. Deze regeling geldt met terugwerkende kracht tot 1 juli 2009. Iedereen die na 1 juli 2009 isolatieglas van het type HR++ 13 mm en hoger heeft laten plaatsen of laat plaatsen kan een beroep doen op de subsidie. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: http://www.meermetminder.nl/overzicht_subsidieregelingen.

Wilt u één van deze voorzieningen aanschaffen, kijkt u dan ook naar deze subsidiemogelijkheid voordat u een aanvraag indient bij de gemeente.


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600