Provincie Utrecht

Provincie Utrecht sluit nog vijf cultuurarrangementen met gemeenten

10-12-2009 -

Op donderdag 10 december 2009 sluit gedeputeerde Anneke Raven cultuurarrangementen met de wethouders cultuur van drie gemeenten. De gemeenten Amersfoort, Leusden en Vianen ondertekenen een cultuurbreed arrangement, de gemeenten Abcoude en Utrechtse Heuvelrug tekenen een overeenkomst die zich specifiek richt op cultuurparticipatie. In totaal heeft de provincie in 2009 cultuurafspraken gemaakt met 13 gemeenten.

De cultuurarrangementen gelden voor de periode 2009 tot en met 2012.In de cultuurarrangementen zijn afspraken vastgelegd tussen provincie en gemeenten over onder andere cultuurparticipatie, monumentenbeleid en bibliotheekbeleid. Ook wordt samenwerking beschreven op de vier programma's uit de cultuurnota: Vrede van Utrecht 2013/Culturele Hoofdstad 2018, Utrechtse Schatkamer (cultuurhistorisch erfgoed), Cultuur & Economie en Cultuur & Ruimte.

Gedeputeerde Anneke Raven: `Vóór dit jaar zijn niet eerder zulke brede afspraken op het gebied van cultuur gemaakt. Samen zorgen gemeenten en de provincie ervoor dat het culturele aanbod in de provincie Utrecht nog beter en veelzijdiger wordt. Er gebeurt ontzettend veel op dit gebied en provincie en gemeente samen versterken elkaar. Cultuurparticipatie is een onderwerp waar we de komende jaren veel op zullen samenwerken. Provincie en gemeenten willen stimuleren dat meer mensen in de provincie actief meedoen aan cultuur. Hier maken wij zowel met gemeenten als met culturele instellingen in de provincie afspraken over.'