Politie Drenthe

Gebiedsontzegging en fikse boetes na geweld en belediging

Hoogeveen, 10-12-2009 o De burgemeester van Hoogeveen heeft twee 25-jarige mannen en een 21-jarige vrouw uit die plaats verboden de komende vier weekenden in het uitgaansgebied van Hoogeveen te komen. Het drietal heeft zich het afgelopen weekeinde ernstig misdragen. Daarnaast kregen twee van hen direct al een fikse boete van Justitie en wordt er tegen de derde proces-verbaal opgemaakt.

De drie personen waren het afgelopen weekeinde betrokken bij een incident in het uitgaanscentrum van Hoogeveen. Een van de mannen wordt ervan verdacht een 16 jarige jongen met een glas in zijn gezicht te hebben geslagen. De jongen moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Hij deed bij de politie aangifte van mishandeling. De andere twee belemmerden de politie bij de aanhouding van deze verdachte en scholden politieagenten uit. Alle drie verdachten zijn direct door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Justitie

Tegen de man die wordt verdacht van de mishandeling is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist nu over verdere strafvervolging. De andere verdachten kregen direct van Justitie het aanbod om tegen betaling van boetes van 400,- en 500,- verdere strafvervolging te voorkomen. Alle verdachten zijn later weer in vrijheid gesteld.

Gemeente

De burgemeester is op basis van de Gemeentewet bevoegd om ordeverstoorders tijdelijk de toegang tot een aangewezen gebied te ontzeggen. Onderdeel van het opleggen van dit zogenaamde centrumverbod is een aanbod aan betrokkenen om te gaan praten met Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN). Gaan ze hier op in dan krijgen ze een mindering van een week op de gebiedsontzegging.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.