Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 10 december

Alkmaar, 10-12-2009 o 14.00 uur

Twee hennepkwekerijen en één geruimde kwekerij

Hoorn, woensdag 9 december

Woensdag werden in twee panden in Hoorn hennepkwekerijen ontdekt. In een woning aan de Houtzaagmolen werden in twee slaapkamers en op een zolder hennepplanten aangetroffen. In totaal stonden er in deze woning 446 planten. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen. Een 27-jarige man uit Hoorn werd in de woning aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn en is in verzekering gesteld.

In een woning aan de Boogschutter werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. In een slaapkamer en op de zolder stonden in totaal 247 planten. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De 23-jarige huurder van het pand werd rond 12.00 uur aangehouden in de woning. De verhuurder bekijkt of hij uit de woning wordt gezet. In een huis aan de Poolster werd een reeds geruimde kwekerij aangetroffen. Hier werd de elektriciteitsmeter in beslag genomen door Liander omdat er illegaal stroom werd afgetapt. Ook apparatuur die hier nog aanwezig was voor de hennepkweek werd in beslag genomen. In drie panden aan de Boterbloem, Zuiderkruisstraat en Schoutenstraat werd niets aangetroffen.

Geen rijbewijs, wel alcohol en ongeval

Tuitjenhorn, woensdag 9 december

Een 20-jarige brommerrijder uit t Veld raakte woensdagmiddag rond 17.20 uur gewond op de Dorpsstraat. Hij probeerde de brommer tussen de stoep en de geparkeerde auto door te sturen, maar kwam tegen een lantaarnpaal terecht waardoor hij tussen de auto en de stoeprand belandde. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht met aangezichtsletsel. De brommerrijder gaf aan dat hij gedronken had. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen. Verder bleek dat de man niet over een brommerrijbewijs beschikt. Ook de bromfiets bleek niet verzekerd te zijn.

Scooterrijder gewond na aanrijding

Alkmaar, woensdag 9 december

Een 59-jarige scooterrijder uit Zuid-Scharwoude raakte woensdagmiddag rond 17.15 uur gewond bij een aanrijding op de Westdijk. Een 43-jarige automobiliste uit Alkmaar reed op de Westdijk en wilde linksaf slaan een woonerf op. Hierbij zag zij de scooterrijder over het hoofd . De scooterrijder schampte hierdoor de voorzijde van de auto en kwam hierdoor in de berm ten val. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij 24 uur ter observatie moest blijven. Hij heeft vermoedelijk een hersenschudding en heeft last van zijn been.

Ramen ingegooid na poging inbraak

Hoorn, woensdag 9 december

Een 38-jarige man uit Hoorn werd woensdagavond rond 18.30 uur aangehouden voor een poging inbraak. Een 22-jarige vrouw lag in de woning van haar vriend op de bank te slapen en hoorde gerommel aan de voordeur. Toen zij ging kijken zag zij dat er een kleerhanger door de brievenbus was gestoken en dat geprobeerd werd zo de deur te openen. Zij pakte de hanger beet en deed de deur open. De vrouw zag een buurtbewoner voor de deur staan. De man, de 38-jarige Hoornaar liep weg. De vrouw was al meerdere malen door de man lastig gevallen doordat hij haar spullen wilde verkopen, aan de deur of op straat. Zij was zo boos over het gedrag van de man dat zij verhaal bij hem ging halen bij zijn woning. Toen hij echter niet naar buiten wilde komen, vernielde zij enkele ramen. De politie kwam ter plaatse. De 22-jarige vrouw gaf toe de ramen vernield te hebben. Zij werd aangehouden voor vernieling, maar werd even later weer heengezonden. Op het politiebureau deed zij aangifte van de poging tot inbraak. Ook de 38-jarige Hoornaar werd aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld.

Aanhouding voor mishandeling prostituee

Alkmaar, donderdag 10 december

Een 17-jarige Alkmaarder werd donderochtend rond 02.20 uur aangehouden voor mishandeling van een prostituee op de Achterdam. De Alkmaarder had een bezoek gebracht aan een 26-jarige prostituee. Hij wilde niet weggaan en gaf aan dat hij de hele nacht wilde blijven. Toen de vrouw hem toch verzocht naar buiten te gaan pakte hij haar kleren en schopte haar in haar zij. Vervolgens krapte hij haar op haar arm, schopte haar nogmaals en greep haar bij de keel. De vrouw drukte op de alarmbel. De man liet los en ging naar buiten. Hier werd hij aangehouden door de beveiliging. Agenten namen de man over. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Veelpleger loopt tegen de lamp

Hoorn, woensdag 9 december

Een 29-jarige man uit Hoorn werd woensdagmiddag voor de derde keer dit jaar aangehouden op de Grote Noord. De man probeerde bij een groot winkelwarenhuis drie spijkerbroeken te stelen. Een beveiliger zag dat hij de broeken onder zijn jas stak en hierna naar de uitgang wilde kruipen. De beveiliger sprak de man aan en nam hem mee naar een kamer boven. De man wist zichzelf uit de kamer te bevrijden en probeerde zich los te rukken. In de winkel rukte hij enkele stellages naar beneden. De beveiliger hield de man uiteindelijk samen met een collega in bedwang tot de politie kwam. Deze nam de man over. De verdachte bleek een veelpleger te zijn. Hij wordt verdacht van meerdere winkeldiefstallen in voorgaande weken. Morgen wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris. Eerder dit jaar werd hij ook al twee keer voorgeleid voor soortgelijke feiten.