Gemeente Baarn

Haal je eigen kerstboom bij Staatsbosbeheer uit het bos in de Vuursche Kerstbal

Staatsbosbeheer stelt dit jaar op 12 december tussen 10.00 en 15.00 uur in de Vuursche het bos open voor mensen die zelf hun kerstboom willen uitzoeken, afzagen of uitspitten.

Zelf zagen

Op een speciaal daarvoor aangewezen plek in het bos kan iedereen een boom uitzoeken en deze daarna zelf omzagen of met kluit uitspitten. Zagen en scheppen moeten mensen zélf meenemen. Daarna worden ze dan per lengte afgerekend. De gemiddelde lengte van de bomen is 1,70 meter. Er zijn boswachters en medewerkers van Staatsbosbeheer aanwezig om indien nodig een handje te helpen of antwoordt te geven op vragen over 'wilde' kerstbomen. De prijs start bij ⬠5,- voor één meter boom en loopt op naarmate de boom langer is.

Wie zaterdag 12 december bij Staatsbosbeheer een kerstboom zaagt, kan voor één keer met de auto het bos in én op een unieke locatie een verse boom halen. Dat scheelt enorm bij de naalduitval van de kerstboom.

Route
Om op de locatie in de Vuursche te komen waar de kerstbomen uitgezocht kunnen worden volgen bezoekers met de auto vanaf het kantoor van Staatsbosbeheer op de Hilversumse straatweg 18. Vanaf hier kunt u aanwijzingen volgen van en de pijlen volgen. Kerstboomkopers komen dan vanzelf bij het bosvak waar kerstbomen gezocht, gezaagd en gespit kunnen worden. Natuurlijk wordt er ook warme chocolademelk geschonken.