Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 10 december 2009

* POLITIE ONDERZOEKT STRAATROOF
ROTTERDAM - Een 24-jarige Rotterdamse is woensdagochtend rond 6.45 uur slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw liep op de Spoorsingel, toen een man haar benaderde. Hij bedreigde haar met een mes en dwong haar persoonlijke bezittingen af te geven. Hij rende daarna weg in de richting van de Schepenstraat. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE NA MISHANDELING RET'TER

ROTTERDAM - De politie heeft woensdag rond kwart voor twee een verdachte aangehouden voor mishandeling van een RET medewerker. Agenten kregen een melding dat RET-medewerkers een niet-meewerkende verdachte hadden aangehouden op de Hr. Bokelweg. Toen de politiemensen aankwamen bleek dat de verdachte en een 48-jarige RET'ter na een bekeuring een meningsverschil had gekregen over de identiteitskaart van de vrouw. Een 44-jarige collega van de 48-jarige man hielp zijn collega, waarna de vrouw hem twee stoten op de borst gaf. Agenten brachten de 22-jarige Rotterdamse over naar een politiebureau, waar zij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT GESIGNALEERDE MAN AAN
ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen arresteerden woensdagavond rond 19.00
uur een man aangehouden op de Zaagmolenstraat. De 34-jarige Rotterdammer reed op een fiets op het trottoir en schreeuwde
en spoog naar een automobilist. Toen agenten hem hierop aanspraken en naar zijn identiteit vroegen, bleek hij gesignaleerd te staan. Hij is aangehouden en overgebracht naar en
politiebureau. De man kreeg vervolgens ook nog een bekeuring voor het
fietsen op het trottoir en het rijden zonder fietsverlichting


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
PRINS-ALEXANDER - Een 32-jarige Rotterdamse is woensdagochtend gewond geraakt nadat ze op haar fiets werd aangereden door een 59-jarige automobilist. Kort na zeven uur reed het slachtoffer op haar fiets over de Prinsenlaan in de richting van Capelle aan den IJssel. Bij de rotonde met de Michel Angelostraat is de vrouw door de Rotterdammer aangereden. De automobilist zag de vrouw te laat. Door de aanrijding heeft de vrouw haar scheenbeen gebroken en is overgebracht naar het IJsselandziekenhuis.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BELEDIGING
ROTTERDAM - De politie heeft woensdagavond rond 7.30 uur een verdachte aangehouden voor belediging aan de Bm. Roosstraat. Agenten waren bezig met een verlichtingscontrole toen zij een man voorbij zagen fietsen zonder verlichting. Hierop hebben de agenten hem staande gehouden. De man werd vervelend en begon de politiemensen te beledigen. De agenten sommeerden de man te stoppen met beledigen. Hij gooide met zijn fiets en wilde zijn identiteitsbewijs niet tonen. Toen hebben de agenten de man aangehouden. De 41-jarige Rotterdammer heeft drie bekeuringen gekregen en is overgebracht naar een politiebureau voor belediging.


* TWEE INBREKERS AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Twee mannen van 18 en 27 jaar oud, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn woensdagochtend aangehouden voor inbraak in een auto.
In de vroege ochtenduren waarschuwde een oplettende getuige dat twee personen zich verdacht ophielden in de omgeving van het metrostation Graskruid. Hierop stelden agenten een onderzoek in waarbij de verdachten bij het zien van de politieauto er rennend vandoor gingen. Na een korte achtervolging is het tweetal aangehouden. In de bosjes bij het
metrostation zijn verschillende goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Bij onderzoek bleek te zijn ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Ebbekruid. De eigenaar is in kennis gesteld. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.


* CONTROLES GEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie heeft op verschillende plaatsen in verkeerscontroles gehouden. Dinsdagochtend tussen zeven uur en half negen hebben agenten een controle gehouden aan het Kleinpolderplein in Rotterdam. Diverse automobilisten hebben ter plaatse hun verlichting laten repareren. In totaal zijn er 10 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met defecte verlichting.
In Capelle aan den IJssel hield de politie woensdagavond een algemene verkeerscontrole aan de Oostzeedijk kruising Willem Ruyslaan. Er zijn onder andere bekeuringen uitgeschreven voor door rood licht rijden(22), niet dragen van de autogordel(2), niet handsfree bellen(2),
niet rijden volgens aangegeven rijrichting(1). In Rotterdam hield de politie woensdagmiddag en -avond tussen half drie en half elf een ANPR controle gehouden aan de Bentincklaan. Hier zijn onder andere bekeuringen uitgeschreven voor in beslag genomen softdrugs(1), niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs(2), rijles geven zonder instructeurbewijs(1), buiten gebruikstelling van een voertuig(1), in beslagname van een voertuig(1), rijden zonder rijbewijs(1), rijverbod van 24 uur(1).


* MANNEN AANGEHOUDEN NA SCHIETICIDENT
SPIJKENISSE / ROTTERDAM HOOGVLIET - Politieagenten hielden woensdagavond drie personen aan na een schietpartij. Rond negen uur kregen agenten de melding dat er geschoten zou zijn op de het terrein van sporthal Den Oert. Agenten gingen hier direct naartoe. Zij troffen twee personen aan die aangaven dat zij kort daarvoor beroofd waren. Hierbij zouden de belagers een aantal keer geschoten hebben. Een van de slachtoffers, een 26-jarige Spijkenisser, liep een lichte verwonding aan zijn schouder op. Deze verwonding is niet afkomstig van een kogel. Het andere slachtoffer, een 20-jarige plaatsgenoot, bleef ongedeerd. Met behulp van een kenteken is er een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Groene Kruisweg werd een auto aangetroffen met het betreffende kenteken. De auto stond te wachten voor de Spijkenisserweg.
Middels een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) zijn de drie inzittenden uit de auto gehaald. Het drietal, afkomstig uit Spijkenisse (24), Almere (20) en Oost-Souburg (25), is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De auto waarin zij reden is in beslag genomen voor onderzoek. Rechercheurs onderzoeken wat er woensdagavond exact gebeurd is.


* TWEE DRUGSBEZITTERS AANGEHOUDEN
SPANGEN - Twee 27-jarige mannen, een Rotterdammer en Schiedammer, zijn woensdagmiddag op de Mathenesserdijk aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen. Surveillerende agenten zagen rond half vier het tweetal in een auto rijden. Nadat de auto was stilgezet en de agenten het gesprek met de inzittenden aangingen zagen zij dat de Rotterdammer een zwart etui met witte inhoud wegmoffelde. Na onderzoek bleek dit een etui gevuld met gripzakjes met cocaïne. Beide inzittenden zijn daarom aangehouden, waarna de auto is doorzocht. Bij de Schiedammer werd op zijn lichaam eveneens cocaïne aangetroffen. Na overleg met het Officier van Justitie kreeg de Rotterdammer een transactie van 250 euro. De Schiedammer moet zich later verantwoorden voor de rechter. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.


* GROTE HOEVEELHEID ZWAAR VUURWERK AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politieagenten namen woensdagavond een grote hoeveelheid
vuurwerk in beslag. Op basis van binnengekomen informatie onderzochten agenten een bestelbusje, dat stond half elf geparkeerd stond op de Zijdewindestraat. Op het moment dat de agenten de bestelbus zagen reed die weg in de richting van de Maastunnel. Kort voor de Maastunnel stopten de agenten de verdachte auto.
Bij controle van de auto werd een grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Later zou blijken dat het om 200 kilo illegaal vuurwerk ging. De 42-jarige Rotterdamse automobilist is direct aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau. Bij een controle in de woning aan de Zijdewindestraat werd eveneens een grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. In totaal lag er in de woning 140 kilo aan mortiergranaten, crackers, nitraten en ander zwaar vuurwerk.


* TAXICHAUFFEUR BEROOFD; TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

PENDRECHT - Een 46-jarige Rotterdamse vrouw en een 38-jarige stadsgenoot zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden als verdachten van een gewapende overval op een 38-jarige taxichauffeur.
Rond 00.30 uur werd de taxichauffeur op de Tiengementensingel door een man en een vrouw beroofd van zijn geld en zijn mobiele telefoon. Het tweetal was ter hoogte van metrostation Slinge in de auto gestapt. Vervolgens moest de chauffeur naar de Stellendamhof rijden. Tijdens deze rit, waarbij de man op de passagiersstoel zat en de vrouw achterin, bedreigde de man de chauffeur met een vuurwapen. De vrouw pakte het slachtoffer van achteren beet. Nadat het slachtoffer zijn goederen had afgegeven ging het tweetal ervandoor.
Aan de hand van een gedetailleerd signalement kon het tweetal door gealarmeerde politieagenten op de hoek van de Slinge met de Middelharnisstraat aanhouden. Het tweetal is ingesloten voor nader verhoor. De auto van de taxichauffeur is in beslag genomen voor sporenonderzoek.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN VOOR INBRAAK

ROTTERDAM - De politie heeft woensdagochtend rond negen uur twee jongemannen aangehouden voor een poging diefstal uit een woning. Agenten werden door de meldkamer gestuurd naar de Platte Molendijk in Hoogvliet, waar een inbraak zou plaatsvinden. Dit was opgemerkt door een politieagent in zijn vrije tijd. Over de schutting heen zagen de agenten een persoon in de tuin staan. De agenten klommen over de schutting en troffen bij de schuifpui twee mannen aan. In de richel stond een schroevendraaier. De 20-jarige jongemannen uit Rotterdam zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie heeft nader onderzoek ingesteld.


* MEER DAN 1100 EURO AAN BEKEURINGEN
DEN BRIEL - De bestuurder van een busje kreeg woensdagochtend voor meer dan
1100 euro aan bekeuringen. Op de N57, ter hoogte van parkeerplaats Tussenhoek, werd de
bestelbus tijdens een verkeerscontrole door agenten aan de kant gezet. Bij controle bleek dat er in het busje 10 personen zaten, waarvan negen geen gordel droegen. Drie van de inzittenden wilden of konden hun identiteitsbewijs niet tonen. Ook bleek dat de bus een te gladde band had. De bestuurder kreeg de flinke bekeuring en besloot deze direct ter plaatse te betalen.