Gemeente Rhenen


Stimuleringsregeling energiebesparing

10 december 2009 - Rhenen wil met behulp van een stimuleringsregeling energiebesparing gaan realiseren bij inwoners, die een eigen woning in de gemeente bewonen. Het college van burgemeester en wethouders stelt in de gemeenteraad van 26 januari 2010 voor akkoord te gaan met de stimuleringsregeling en daarvoor 50.000 euro beschikbaar te stellen.

Er zijn op dit moment verschillende landelijke en provinciale regelingen om energiebesparing te motiveren. Door de gemeentelijke regeling te verstrekken bovenop deze bestaande regelingen, wordt het voor inwoners erg interessant om nú energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom is een subsidieregeling opgesteld die mensen over de drempel moet helpen om energiebesparende maatregelen te gaan uitvoeren.

Wat de gemeentelijke regeling bijzonder maakt is dat inwoners naast een subsidie voor uitgevoerde maatregelen ook hulp bij de keuze en de uitvoer van maatregelen krijgen. Op deze manier een stuk makkelijker wordt gemaakt en wordt verwacht dat veel mensen de stap maken om écht iets aan energiebesparing te gaan doen.

Deze stimuleringsregeling is opgesteld als uitvoer van een van de projecten uit het gemeentelijk klimaatbeleid. De raad heeft voor de uitvoer van deze regeling een bedrag van 50.000 euro beschikbaar gesteld. Het college heeft deze regeling vastgesteld.

Bij de regeling geldt het principe van wie het eerst komt wie het eerst maalt. Er wordt geen subsidie meer verstrekt als het subsidieplafond van 50.000 euro is bereikt.