Gemeente Rhenen


Intentieovereenkomst ontsluiting Poort Kwintelooijen

10 december 2009 - De Poort van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zal meer verkeer aantrekken dan in de huidige situatie. En is daarom gebaat bij een betere ontsluiting voor het verkeer, waardoor de bereikbaarheid en toegankelijkheid worden verbeterd.

Met ingang van 1 november is een projectleider voor de ontwikkeling van Kwintelooijen aangesteld vanuit het Programmaburo Heel de Heuvelrug. De Poort Kwintelooijen moet regionaal bezoekersstromen gaan trekken en omvat een informatiecentrum voor het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug, een horecavoorziening, een klimbos. Om de Poort Kwintelooijen te kunnen ontwikkelen is een verbetering van de verkeerssituatie noodzakelijk.

De provincie Utrecht, de gemeente Rhenen, het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei en Kromme Rijngebied en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug sluiten hiertoe een intentieovereenkomst. Het doel daarvan is het uitwerken van de technische en financiële verantwoordelijkheden rond aanleg, beheer en onderhoud van de verkeersmaatregelen.