Gemeente Hoorn

Provinciale steun voor revitalisering van De Oude Veiling

Nadat de provincie Noord Holland al eerder dit jaar een subsidie van 149.000 aan de gemeente Hoorn heeft toegekend, is nu ook de subsidieaanvraag van de Hoornse Ondernemers Compagnie voor een bedrag van 350.000 gehonoreerd. Beide subsidies zijn bedoeld voor de revitalisering van het bedrijventerrein De Oude Veiling. De subsidies maken onderdeel uit van het provinciale programma om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren en daarop ook meer ruimte voor bedrijven te creëren.
De aan de gemeente Hoorn verstrekte subsidie omvat een bijdrage in de totale kosten van 559.000 die de gemeente Hoorn gaat maken voor van fysieke verbeteringen op De Oude Veiling. Bijvoorbeeld voor het aanpassen en verbeteren van de wegen, het verbeteren van de doorstroming op het terrein en het aanpassen van sommige verkeerspunten. De gemeenteraad heeft hiertoe in september besloten.

De aan de HOC verstrekte subsidie is bedoeld voor een beeldkwaliteitfonds en een bijdrage in de kosten van de herontwikkeling van een aantal locaties. Vanuit het beeldkwaliteitfonds krijgt een aantal individuele bedrijven subsidies voor het renoveren en aanpassen van de bedrijfsgebouwen, groenvoorzieningen en parkeerfaciliteiten. De ervaring met een dergelijk fonds bij de revitalisering van Hoorn80 is dat deze subsidies leiden tot forse investeringen van de bedrijven zelf.

Met de verlening van deze subsidies is de totale financiering van geplande revitalisering van De Oude Veiling gewaarborgd en kan het hele plan worden uitgevoerd. Een aantal onderdelen van de revitalisering is inmiddels afgerond, zoals de aanleg van het glasvezelnetwerk en het cameratoezichtsysteem. Verder is een begin gemaakt met het verkrijgen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

De revitalisering van De Oude Veiling is een samenwerkingsproject van de gemeente Hoorn, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, de HOC en Parkmanagement Hoorn en wordt aangestuurd door een projectgroep waarin ook de ondernemers van het terrein participeren. De uitvoering van de verbeteringen start in het voorjaar van 2010 en is naar verwachting medio 2012 klaar.
Laatste wijziging van deze pagina: 10 december 2009