Politie Hollands Midden

Gouda - Verkeersveiligheidactie Plaswijckweg

Gouda, 10-12-2009 o De politie heeft op 7 december wederom een verkeerscontrole gehouden op de Plaswijckweg in Gouda.

Deze controle maakt deel uit van de verkeersveiligheidsactie - Plaswijckweg - van de politie Gouda in samenwerking met het Regionaal Verkeershandhavingsteam, wijkbewoners, omringende scholen en de gemeente. Aanleiding van de verkeersveiligheidsactie zijn klachten over gevaarlijke verkeerssituaties doordat er regelmatig te hard gereden wordt.

Om het verkeer aan de Plaswijckweg voor voetgangers, schoolgaande kinderen en fietsers veiliger te maken, controleert de politie sinds juni dit jaar regelmatig op snelheid. De laatste controle vond plaats op maandag 7 december van 09.30 uur tot 15.00 uur. Het Regionaal Verkeershandhavingsteam controleerde 2.226 voorbijgangers, waarvan er 55 harder reden dan de maximum toegestane 50 km/u.

Slechts 2.2 procent van de bestuurders reed dus te hard. Voor de verkeersveiligheidsactie reed bij snelheidscontroles gemiddeld 12 procent te hard en was de hoogstgemeten snelheid 85 km/u. Nu was de hoogstgemeten snelheid 68 km/u. Om het verbeterde rijgedrag vast te houden blijft de politie ook de komende tijd controleren.