Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z24084

Vragen van de leden Wilders, Bosma en Fritsma (allen PVV) aan de ministers voor Wonen, Wijken en Integratie en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht dat de Haagse Hogeschool dit jaar geen kerstboom in de school plaatst en het bericht dat het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) van Amsterdam een christelijke tramconducteur niet toestaat een christelijk kruisje zichtbaar te dragen. (Ingezonden 10 december 2009)


1
Bent u bekend met het bericht dat de directie van de Haagse Hogeschool heeft besloten dit jaar geen kerstboom te plaatsen, omdat de boom te veel verbonden is met het christelijke kerstfeest? 1)


2
Bent u bekend met het bericht dat het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) van Amsterdam islamitisch vrouwelijk personeel wel toestaat om hoofddoeken te dragen en dit zelfs stimuleert door `bedrijfshoofddoekjes' ter beschikking te stellen, maar tegelijkertijd een christelijke conducteur verbiedt een christelijk kruisje zichtbaar te dragen en hem voor dit feit tot tweemaal toe heeft geschorst? 2)


3
Deelt u de mening dat dit de zoveelste voorbeelden zijn van de voortschrijdende islamisering van de Nederlandse samenleving? Zo ja, wat is hierover uw oordeel? Zo nee, waarom niet?


4
Deelt u de mening dat voor de zoveelste keer Nederlandse instanties capituleren voor de islam ten nadele van Nederlandse traditionele waarden, normen en symbolen? Zo ja, vindt u dit een wenselijke ontwikkeling? Zo nee, waarom niet?


5
Deelt u de mening dat er in het geval van het GVB sprake is van schandelijke discriminatie van christenen t.o.v. islamieten? Zo ja, welke actie gaat u ondernemen richting het GVB om deze discriminatie recht te zetten? Zo nee, waarom niet?


6
Welke actie onderneemt u richting zowel de Haagse Hogeschool als het GVB om hen tot inkeer te doen komen en hen te laten inzien dat wij in Nederland wonen en niet in een islamitische heilstaat?


7
Welke acties onderneemt u om in de toekomst dergelijke uitwassen van falend multicultureel denken bij overheidsinstanties of aan de overheid gelieerde instanties te voorkomen, zodat de Nederlandse bevolking gevrijwaard blijft van dit soort idioterieën?


1) De Telegraaf, 8 december 2009: "School `te divers' voor kerstboom" http://www.telegraaf.nl/binnenland/5518541/__School__te_divers__voor_kerstboom__.html
2) De Telegraaf, 9 december 2009: "GVB verbiedt dragen van christelijk kruisje"