Gemeente Heerenveen


---


---

Project Jong in Heerenveen succesvol

Het project Jong in Heerenveen is succesvol afgerond. De afgelopen twee jaar zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van preventief jeugdbeleid.

De belangrijkste resultaten van het project hebben vooral betrekking op samenwerking tussen verschillende organisaties. Gestart is met het verbeteren van de samenwerking tussen peuterspeelzalen, scholen en zorginstellingen zoals de GGD, Bureau jeugdzorg het maatschappelijk werk en MEE Friesland. Een ander belangrijk resultaat is de inventarisatie van bestaande voorzieningen voor de jeugd en jongeren. Op een zogenoemde sociale kaart worden organisaties in de gemeente Heerenveen in beeld gebracht die op het gebied van zorg en preventie van jongeren een rol spelen.
Doel van het project Jong in Heerenveen was een goede samenwerking te realiseren tussen alle organisaties op het gebied van preventie en zorg voor de jeugd. Ouders, jeugdigen en professionals kunnen snel ergens terecht voor informatie, advies en toegang tot hulp. Met het uitvoeren van het project is dit doel gerealiseerd. De uitkomsten en geplande activiteiten van het project zullen voor het grootste deel vervolg krijgen in de uitvoering van de wet Centrum voor Jeugd en Gezin. Hier zullen ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien.


---