Gemeente Stadskanaal

Het gemeentebestuur van Stadskanaal steunt Serious Request in geld en daad. Het college heeft besloten de opbrengst van de diverse lokale initiatieven voor het goede doel te willen verdubbelen, tot een maximumbedrag van 1 euro per inwoner.

Acties in Stadskanaal

Daarnaast zijn B&W ook persoonlijk actief bij enkele bijzondere initiatieven die in de gemeente Stadskanaal worden georganiseerd. Zo treden wethouder Jan Willem van de Kolk en raadslid Catharina Woortman op als bruid en bruidegom, tijdens een ludieke recordpoging op zaterdagmiddag 19 december. Hierbij worden zo veel mogelijk vrouwen opgeroepen om zich als bruid te verkleden en op de foto te gaan. Dat gebeurt tussen 13.00 en 17.00 uur in het Theater Geert Teis. Medewerking verlenen onder meer de leerlingen van het Noorderpoort College. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij organisator Ineke Pals (T (0599) 620 994, E info@debruidssalon.nl)

Ook wordt op zaterdagavond 19 december een veiling van allerhande artikelen gehouden in Cafe Mengelmous in Stadskanaal. Hierbij spelen zowel burgemeester Baukje Galama als wethouder Jan Bessembinders een rol als veilingmeester. Verder is er op zaterdagmiddag 12 december een goede doelen actie, waarvan de opbrengst bestemd is voor Serious Request.

Serious Request

Onder de gezamenlijke noemer Serious Request worden zowel in de stad als de provincie Groningen inzamelacties gehouden voor de bestrijding van malaria. Tijdens de rechtstreekse radio-uitzendingen vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen, van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december, besteedt 3 FM uitvoerig aandacht aan de actie.

Ommelandertocht

Op zondag 20 december, tijdens de uitzendingen, wandelt ook burgemeester Baukje Galama mee in de zogeheten Ommelandertocht. Die tocht eindigt bij het Glazen Huis in Groningen. De bedoeling is niet alleen om de (tussentijdse) opbrengst bekend te maken, maar ook om zo mogelijk nog meer geld in te zamelen voor het goede doel.
* 10 december 2009