UMC Utrecht


UMC Utrecht partner research consortium

UMC Utrecht partner in Ndlovu Research Consortium van Hugo Tempelman

Het UMC Utrecht tekent vandaag, donderdag 10 december, een overeenkomst waarmee het officieel toetreedt tot het Ndlovu Research Consortium. Dit is het health care centrum van Hugo Tempelman voor preventie en behandeling van HIV infecties in Elandsdoorn, Zuid-Afrika.

De overeenkomst geeft invulling aan de samenwerking voor een periode van tenminste drie jaar. Het UMC Utrecht geeft daarbij financiële ondersteuning voor het onderzoek naar HIV infecties in de kliniek in Elandsdoorn. Met de ondertekening wordt ook de reeds bestaande informele samenwerking met de divisie Interne Geneeskunde en Dermatologie van het UMC Utrecht bekrachtigd.

De zorgactiviteiten van het consortium bieden mogelijkheden voor studenten, assistenten in opleiding en verpleegkundigen om nieuwe ervaring op te doen. Verder biedt de samenwerking de gelegenheid om gedurende drie jaar virologisch, klinisch en epidemiologisch onderzoek te kunnen doen binnen een innovatief community health programma.

Prof.dr. Hugo Tempelman, visiting professor aan de Universiteit Utrecht op het gebied van `Education and Health Care in Resource-Poor settings' kreeg in november van dit jaar de Martin Buber plaquette voor zijn werk in Elandsdoorn.

Het Ndlovu research consortium is een samenwerkingsverband tussen de Ndlovu Care Group, het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht (faculteit gedragswetenschappen) en de Universiteit van Pretoria.