Gemeente Bunnik


Rectificatie procedure inzake uitvoeringsbesluiten voor het wegaanpassings-besluit A12 Utrecht - Maarsbergen

Voor het wegaanpassingsbesluit liggen van 17 november 2009 tot en met 29 december 2009 een aantal uitvoeringsbesluiten ter inzage. Dit betreft voor de gemeente Bunnik: vier sloopvergunningen, één kapvergunning, vier bouwvergunningen en één APV-vergunning en verkeersbesluit.

Mogelijkheden om beroep in te stellen
Van 18 november 2009 tot en met 29 december 2009 kunnen belanghebbenden tegen zowel het wegaanpassingsbesluit als de bijbehorende uitvoeringsbesluiten op grond van de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht beroep instellen. Dit is officieel bekendgemaakt in de Staatscourant op 17 november 2009.

Per abuis is in de uitvoeringsbesluiten en op de gemeentepagina van 18 november waarin de uitvoeringsbesluiten bekend zijn gemaakt een onjuiste rechtsmiddelenclausule opgenomen. Deze uitvoeringsbesluiten zijn gepubliceerd als verleende gemeentelijke vergunningen, waarbij wordt gewezen op de mogelijkheid om bezwaar in te dienen bij de gemeente Bunnik. Dit is echter niet mogelijk, omdat voor uitvoeringsbesluiten behorend bij het Wegaanpassingsbesluit A12 Utrecht - Maarsbergen de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is.

Het is mogelijk om bij de Raad van State beroep in te stellen tegen de uitvoeringsbesluiten, zoals ook officieel bekend gemaakt is in de Staatscourant op 17 november 2009 en in verschillende lokale en regionale kranten.

Informatie
Voor juiste informatie over de procedure en de mogelijkheid om beroep in te stellen verwijzen wij u naar de website van het Centrum Publieksparticipatie, http://www.centrumpp.nl/. U kunt ook telefonisch contact opnemen, via telefoonnummer 070 456 8771.

Deze rectificatie is alleen van toepassing op de uitvoeringsbesluiten (vergunningen).