Gemeente Oldenzaal


Voedselbank winnaar Vrijwilligersprijs Oldenzaal 2009

10 december 2009

Op dinsdag 8 december werden in een volle stadhuishal de prijzen voor de vrijwilligersorganisatie en de aanmoedigingsprijs van 2009 uitgereikt. Winnaars zijn de Stichting Voedselbank Oldenzaal en René Smudde, vrijwilliger bij RTV Losser-Oldenzaal.

De Stichting Voedselbank Oldenzaal ontving de Gouden Boeskool met een bijbehorende geldprijs. De jury bestond uit wethouder Willem Termijtelen, winnaars van voorgaande jaren en leden van het Lokaal Comité.

Een greep uit het juryrapport

Het bijzondere is dat de Stichting Voedselbank uitsluitend uit vrijwilligers bestaat, die zich allemaal enthousiast inzetten. Ze leiden elkaar op en begeleiden elkaar. Het is een groep vrijwilligers die elkaar ondersteunt en samenwerkt waar mogelijk. (...) Per week zijn 10 vrijwilligers actief als chauffeur, uitdeler of coördinator. Door jullie gedrevenheid zijn jullie vanaf maart 2008, uitgegroeid tot een stichting met 60 vrijwilligers. Een stichting die belangrijk is, hoe je het ook bekijkt, voor onze samenleving. (...) De jury heeft er alle vertrouwen in dat De Stichting Voedselbank haar eigen beleid in de toekomst zal weten te handhaven en de stichting een voorbeeld blijft voor de vele andere vrijwilligersorganisaties in Oldenzaal.

Aanmoedigingsprijs voor René Smudde

René Smudde is 21 jaar en zet zich sinds 2002 in als vrijwilliger bij de lokale omroep RTV Losser-Oldenzaal. Rene verleent als vrijwilliger medewerking aan diverse uitzendingen van de omroep. Daarnaast geeft hij andere vrijwilligers instructies, altijd met een positieve instelling. Door zijn enthousiaste aanwezigheid en hulp is hij van grote waarde voor RTV Losser-Oldenzaal. Daarmee is hij een groot voorbeeld voor de jonge vrijwilligers in Oldenzaal.