Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

LUMC-onderzoekers winnen prijs voor hun bedrijf

Publicatiedatum: 10 december 2009 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Research

Stefan Braam, Ehud Hauben en Robert Passier, oprichters van het startup-bedrijf Pluriomics hebben gisteren de NGI Venture Challenge Fall 2009 gewonnen. Formeel moet het bedrijf nog opgericht worden, maar het bedrijfsconcept is nu al bekroond. Pluriomics is gehuisvest in het LUMC.

Stefan Braam, onderzoeker bij Anatomie & Embryologie, legt uit dat Pluriomics hartspiercellen ontwikkelt uit stamcellen. "De farmaceutische industrie is zeer geĂŻnteresseerd in deze cellen om er hun medicijnen op te testen. Het hart is gevoelig voor medicijnen. Hartritmestoornissen als onbedoelde bijwerking komen nogal eens voor." Het concept van Pluriomics is door een professionele jury bekeken, waarin verschillende disciplines vertegenwoordigd waren. De jury oordeelde dat Pluriomics een unieke oplossing biedt voor een duidelijke behoefte in de markt.

Het Netherlands Genomics Initiative wil met de Venture Challenge de ondernemingsgeest van onderzoekers in de Life Sciences stimuleren. De prijs bestaat naast de eer, uit een bedrag van 25.000.