Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: verdrijf Almeerse jongeren niet - Kamervragen donderdag 10 december 2009

PVV-kamerleden Raymond de Roon en Sietse Fritsma vinden het stijlloos dat het kabinet kansarme jongeren en starters in Almere laat opdraaien voor een falend asielbeleid.

"Asielzoekers binnenlaten en de huisvestingsproblemen afwentelen op weerloze Nederlanders? Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt?", aldus Raymond de Roon. "Laat het kabinet Balkenende dit even zelf oplossen".

Sietse Fritsma: "dit is weer typerend voor het asielbeleid van dit kabinet. Met PvdA'ers als Albayrak en Van der Laan aan het roer, maken gewone Nederlanders geen kans. Allochtonen worden weer eens voorgetrokken. Ten tijde van het Generaal Pardon zijn ook al duizenden Nederlandse woningzoekenden achteruit gezet om illegalen te kunnen huisvesten".

Lees hier de vragen van de PVV-ers aan de staatssecretaris van Justitie, de minister van Wonen, Wijken en Integratie en de minister van Jeugd en Gezin over verdrijving van kansarme jongeren:


1.)
Kent u het bericht "Nederlandse daklozen kansloos" (1) ?


2.)
Klopt het, dat Nederlandse zwerfjongeren gewoon geen kans hebben om een huis te vinden, omdat ze worden verdrongen door jonge asielzoekers?


3.)
Bent u met ons van mening, dat als de regering asielzoekers toelaat, zij dan moet zorgen voor de huisvesting van die asielzoekers, zonder dat dat gaat ten koste van het woningbestand voor Nederlanders, in het bijzonder kansarme Nederlanders en startende jongeren? Zo neen, waarom niet?


4.)
Klopt het, dat kansarme jongeren die gehuisvest zijn in het Biathlonpark te Almere, door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers voor half maart uit hun huis worden verdreven om plaats te maken voor asielzoekers?


5.)
Klopt het,dat in Almere ook de aanwezige starterswoningen worden opgeëist voor asielzoekers en de startende Almeerse jongeren de stad worden uit gedreven?


6.)
Is het COA helemaal de weg kwijt?


7.)
Wat gaat u doen om er voor te zorgen, dat Almeerse jongeren gewoon in het Biathlonpark kunnen blijven wonen en Almeerse starterswoningen volledig beschikbaar komen voor Almeerse jongeren?

(1) De Telegraaf, 10 december 2009