Gemeente Voorschoten

gedichtenbundel

Wethouder ontvangt gedichtenbundel

Gedichtenbundel De 13-jarige Voorschotense Joyce Hilders schreef de gedichtenbundel 'Vanbinnen'. Ze schreef gedichten over de gevoelens van mensen om haar heen. Donderdag 10 december overhandigde zij een exemplaar van haar boek aan wethouder Bruno van Dunné.

Joyce begon in groep 8 met dichten. Ze plaatste deze op internet en kreeg goede reacties. Na aandringen van mensen in haar omgeving om er iets mee te doen, heeft ze besloten om ze te publiceren in een bundel. Haar inspiratie kreeg zij van verhalen van anderen. Ze vertelt: "Soms lukt het niet zo goed om het op te schrijven, maar soms rinkelt er iets in mijn hoofd. Ik kan ondertussen andere dingen doen. In mijn hoofd maak ik dan het gedicht en later schrijf ik het op."

De wethouder is zeer onder de indruk van de dichtkunsten van Joyce. Hij vertelt haar "Het kost mij altijd heel veel moeite om te schrijven. Ik kan het niet zo mooi als jij. Er is wel altijd een ruime behoefte aan mensen die goed kunnen schrijven en dingen op een mooie manier kunnen beschrijven."

Joyce wil later iets met schrijven gaan doen, bijvoorbeeld journalistiekopleiding en daarna bij een tijdschrift of krant werken. De tekeningen in Vanbinnen zijn gemaakt door haar beste vriendin Shaila Kalicharan.

De gedichtenbundel van Joyce is te bestellen via www.boekscout-yo.nl.
* 10 december 2009