Gemeente Castricum

Castricummers houden plastic goed apart

Bijna 10 kilo per huishouden per jaar

Â

De inzameling van plastic verloopt voorspoedig in de gemeente Castricum. In de eerste zes maanden leverden de inwoners bij elkaar 72.520 kilo plastic in. Op jaarbasis zou dat uitkomen op bijna tien kilo per huishouden. De gemeente Castricum gaat volgend jaar door met inzamelen en wil daarbij bekijken of er extra punten kunnen komen waar de gratis inzamelzakken kunnen worden afgehaald en plekken waar de volle kunnen worden ingeleverd.

Â

De gemeente verspreidt het ophaalschema voor 2010 huis aan huis. Net als dit jaar rijden ook volgend jaar eens per maand de wagens langs om het aangeboden plastic afval in te zamelen. Wie er tussentijds vanaf wil, kan de zakken ook bij het afvalbrengdepot aan het Schulpstet inleveren.

Â

De inzamelzakken blijven volgend jaar gratis verkrijgbaar bij de volgende adressen:


- Afvalbrengdepot aan de Schulpstet in Castricum,


- Gemeentelocatie, Zonnedauw 4 in Limmen,


- Veldts Toko, Akerhof 4 in Akersloot,


- De Woude via de Dorpsraad.

Â

Apart inzamelen van plastic maakt hergebruik mogelijk en is daardoor beter voor het milieu. En het scheelt in de portemonnee, want zo is er minder restafval en dat brengt de kosten voor verwerking daarvan omlaag. Het streven in Castricum is dat per huishouden jaarlijks gemiddeld vijftien kilo plastic wordt ingezameld. De gemeente roept dan ook op om mee te doen en het plastic apart aan te leveren.

Â

Om alles vlot en zonder overlast te laten verlopen, vraagt de gemeente haar inwoners om de zakken om 7.30 aan de straat te zetten en ze goed af te sluiten met het sluitkoord.

Â

Meer informatie over de inzameling is te vinden op www.castricum.nl>afval.

Â