Vastgoedfonds MERE verkoopt gebouw in Kosice met forse winst

10/12/2009 17:40

Middle Europe Investments

Het beursgenoteerde vastgoedfonds MEI-Real Estate N.V. (MERE) heeft het gebouwencomplex Juznà Trieda 117 in Kosice Slowakije verkocht. De verkoopprijs bedraagt EUR 3,3 miljoen. Dit is bijna 35% boven de taxatiewaarde van eind december 2008. Het gebouwencomplex is verkocht tegen circa 10 keer de huurwaarde. MERE boekt op deze transactie een fraaie winst van circa EUR 850.000,-. De koper is een lokale onderneming.

Eind 2006 kocht MERE dit gebouwencomplex als onderdeel van een portfolio van negen panden in Kosice. MERE besloot dit complex, op basis van een goed indicatief bod, te verkopen.

Het goede verkoopresultaat staat in sterk contrast tot de sterke afwaardering van het gehele vastgoedportfolio van MERE eind 2008 en toont enigszins aan dat de vastgoedmarkt in Slowakije weer aan het stabiliseren is. Het betreft hier één van de weinige transacties die, sinds het uitbreken van de kredietcrisis, hebben plaatsgevonden in

Slowakije.

MERE

MEI-Real Estate N.V. (MERE) is een vastgoedfonds waarvan de aandelen genoteerd zijn op NYSE Euronext Amsterdam. MERE belegt in commercieel vastgoed in Midden Europa en heeft de afgelopen jaren een twintigtal vastgoedobjecten in Tsjechië en in Slowakije gekocht. Handel in certificaten MERE is momenteel uitsluitend mogelijk via het handelsplatform NPEX (www.npex.nl).





http://www.mei.nl