Politie Limburg-Zuid

Getuigen mishandeling gezocht

Woensdagmiddag rond 17:15 uur is een 38-jarige man mishandeld op de parkeerplaats bij de rotonde Akerstraat met de Reinstraat. De man loopt rond dat tijdstip naar zijn geparkeerde bestelbus en krijgt van achteren ineens klappen. Hij slaat terug waardoor zijn aanvaller valt. Een tweede man pakt hem vast en slaat hem ook. Het slachtoffer roept dan, om zo voorbijgangers te attenderen. Er melden zich inderdaad een aantal mensen, waarna het tweetal er op een scooter vandoor gaat, via de Reinstraat, de wijk in.

Getuigen

De politie heeft met een paar getuigen gesproken maar is op zoek naar meerdere getuigen. Met name naar een rijschoolhouder die vanaf de parkeerplaats een en ander zou hebben gezien en een man en vrouw die nog even bij de aangever zijn gebleven na de mishandeling. Deze man zou hebben gezegd dat het om een 180cc scooter zou gaan en misschien heeft hij wel meer informatie.

Signalement

De daders zagen er als volgt uit:

Eén man was blank, ongeveer 25 jaar en hij droeg een witte integraalhelm met rode en blauwe strepen aan de zijkant. Hij droeg een licht grijs trainingsjack met rode horizontale strepen op de borst. Ook droeg hij zwarte stoffen handschoenen.

Over de tweede man kan gezegd worden dat hij groter was, rond de
1.90m, en een fors, maar niet dik postuur had. Hij sprak Nederlands. De scooter was donkerkleurig en had een zwaarder geluid. Er zat geen kentekenplaat op.
De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Mensen die meer informatie hebben en nog geen contact hebben gehad met de politie kunnen bellen met het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


10-12-2009, Brunssum